SIEVIEŠU DZIMUMSFĒRAS SLIMĪBAS

Vispirms aplūkosim sieviešu dzimumsfēras sli­mības, arī tās, kuras noved pie neauglības. Un sāk­sim ar hroniskiem iekaisuma procesiem olvados un olnīcās. Vispirms gribu atgādināt, ka jebkurš hro­nisks process organismā ir neizārstēta akūta pro­cesa sekas. Nereti saslimis cilvēks mēģina pats sevi apārstēt, pat izvēlas antibiotikas. Akūtai iekaisuma slimībai, ko izraisījuši dažādi patoloģiski kairinā­tāji, ir nepieciešama rūpīga un labi pārdomāta indi­viduāla programma, kuras pamatā pirmām kārtām ir dati par slimības izraisītāju, kura ietver arī koncentrētu antibakteriālu, pretvīrusu, pretiekaisumu un nostiprinošu terapiju, lokālu ārstēšanu utt. Pro­ti, akūts process jāārstē tikai un vienīgi labi apgā­dātā specializētā stacionārā. Pat akūta procesa ār­stēšana patlaban nav vienkārša, jo mūsdienu cil­vēka, mūsdienu sievietes organisma aizsargmehā­nismi ir novājināti. Ārstēšanai ir nepieciešams visai ilgs laiks, dažkārt atkarībā no traucējuma izrai­sītāja un rakstura vairāki mēneši.

BET TAS, MANA MĪĻĀ, NOZĪMĒ, KA TAD, JA PARĀDĀS SĀPES VĒDERA LEJASDAĻĀ, JA SĀ­KAS KĀDI NESKAIDRI IZDALĪJUMI, TURKLĀT VĒL SACEĻAS TEMPERATŪRA, NEKAVĒJO­TIES JĀIET PIE ĀRSTA, LAI LIKVIDĒTU AKŪ­TO PROCESU.

Citādi akūtais process kļūs par hronisku. Pie ma­nis klīnikā ierodas tieši tās sievietes, kurām dažādu iemeslu dēļ radies olvadu un olnīcu hronisks iekai­sums ar visām no tā izrietošajām sekām, ieskaitot neauglību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru