ENERĢĒTISKIE VINGRINĀJUMI PACIENTĒM, KUAS SIRGST AR DZEMDES NOSLĪDĒJUMU VAI IZKRIŠANU

Kad izpildīti pirmās un otrās grupas vingrinā­jumi, izdariet šīs grupas vingrinājumus.

A

1. Abas rokas uz sirds. Acis aizvērtas. Domās 10 20 sekundes turiet zeltaino enerģijas lodīti sirds apvidū, pēc tam, atkal domās, enerģijas zeltainās straumītes pa artērijām virziet uz iegurņa musku­ļiem un dzemdes saitēm. Dariet to divas līdz trīs minūtes nesteidzoties un nekoncentrējoties uz sa­jūtām. Pēc tam abas rokas lēni pārvietojiet uz vē­dera lejasdaļu un tur vienu līdz divas minūtes pa­turiet.


B

1. Apsēdieties, abas rokas vēdera lejasdaļā, uz gurniem, roku pirksti (starp kājām) savienoti ar nagu falangām enerģētiskajā pozīcijā "balons".

Sāciet darbināt starpenes mus­kuļus savilkt un atslābināt. Līdz ar to darbojas iegurņa muskuli, cirkulārie muskuli, to skaitā taisnās zarnas un urīnpūšļa muskuļi. Sīs kustības izdariet 10 sekundes, pēc tam 5-10 sekun­des pārtraukums, tad at­kal kustības atkārtojiet. Procedūra ilgst vienu līdz divas minūtes pirmajā reizē, bet turpmākajās dienās 5-7 minūtes.


C

Pēc iepriekšējās procedūras 10 15 sekundes atslābinieties, rokas brīvi nolaistas lejup.


D

1. Piecelieties, rokas nolaistas, kreisā plauksta atrodas uz labās plaukstas, un, stāvot uz bukleta, sāciet lēnām celt rokas uz augšu, iztēlojoties, ka paceļat dzemdi un maksti. Kustības lēnas, mierīgas, bez rāvieniem.

2. Kad sasniegta rumpja vidusdaļa, plaukstas pavērsiet uz leju un turpiniet rokas celt uz augšu. Virs galvas plaukstas savienojiet un lēni laidiet rokas lejā. Pauze piecas sekundes. Šo procedūru atkārtojiet ne mazāk kā trīs reizes.

3. Pēc procedūras izdzeriet glāzi uzlādētā ūdens.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru