NEAUGLĪBA

Ar sievietes neauglību saprot viņas nespēju palikt stāvoklī divus un vairāk gadus, ja viņa, nelietojot pretapaugļošanās līdzekļus, dzīvo regulāru dzimumdzīvi ar veselu vīru. Savukārt ar regulāru dzi­mumdzīvi saprot pilnvērtīgus intīmus kontaktus ne retāk kā reizi nedēļā, turklāt tie ikreiz beidzas ar spermas iekļūšanu dziļi makstī. Protams, laulā­tajiem ir pamats uztraukties un bažīties par iespē­jamo neauglību jau dažus mēnešus pēc tam, kad intensīvas dzimumdzīves rezultātā nav iestājusies grūtniecība.

Mūsdienu medicīna izšķir absolūto neauglību, kad sievietes organismā notikušas neatgrieze­niskas patoloģiskas izmaiņas (nav dzemdes, olvadu, olnīcu), kas izslēdz bērna ieņemšanu, un relatīvo neauglību, kuras cēloņus var likvidēt. Vēl izšķir primāro neauglību, kad sievietei, kas dzīvo dzimumdzīvi, nekad nav iestājusies grūtniecība, un sekundāro neauglību, kad bērns netiek ieņemts, lai gan agrāk grūtniecības bijušas.

Protams, visbiežāk neauglības cēlonis ir dzimum­orgānu anatomiskās un funkcionālās izmaiņas: infantilisms, olvadu, olnīcu, dzemdes un tās kakla, maksts iekaisuma slimības; olnīcu un hipofizes, virsnieru dziedzeru, vairogdziedzera funkcijas traucējumi; dzemdes audzēji (mioma), endometrioze; olnīcu audzēji, dzemdes kakla traumatiskie bojājumi abortu vai dzemdību laikā, kā ari citi cē­loņi. Un, protams, viens no sekundārās neauglības galvenajiem cēloņiem ir pirmais komplikācijas radījušais aborts šī patiesi barbariskā attieksme pret sevi, pret savu organismu. Ginekologi man bieži par to raksta. Lūk, kā viņi raksturo problē­mas, ar kurām pacientes nāk pie šiem ārstiem.

No slimības vēstures nr. 1011810, ginekologs:

"…Pie jums daudzas sievietes vēršas ar neauglības problēmu, bet pie manis uz pieņemšanu visbiežāk nāk, lai pārtrauktu grūtniecību vai. lai no tās izvairītos. Es saprotu, ka aborti, hormonālā kontracepcija, dzemdē ielikta spirāle sievietes organismam nodara ļaunumu. Bet ko gan citu mēs šīm pacientēm varam ieteikt'?…"

Mūsu klīnika sākumā ar šo problēmu nenodar­bojās. Mēs nevarējām iedomāties, ka tas, cik lielā mērā Smalkā ķermeņa sistēma ir viengabalaina un neskarta, tik ļoti ietekmē dzimumsfēras funkciju. Jā, pie manis nāca jaunas sievietes ar neauglības problēmām, taču gan man, gan viņām šī problēma eksistēja it kā pati par sevi, tāpēc ka mēs ārstējām piedēkļu iekaisumu, centāmies atvieglot endometriozes norisi utt. Un pēkšņi jaunai sievietei, kurai bija ilggadīga neauglība, pēc vienas seansu sērijas 20 ārstēšanas stundām iestājās grūt­niecība. Pēc tam tas pats notika ar otro, trešo… Izdzirdējušas šo labo ziņu, pie mums ieradās jau­nas, cerību zaudējušas sievietes. Pati dzīve pateica priekšā šo risinājumu, un Tas Kungs viņas atveda pie mums. Mēs atvērām "bērnu nodaļu" un šo "te­matu risināt" uzdevām pediatrei Svetlanai Slovesnajai, kas tagad kļuvusi jau par klīnikas nodaļas vadītāju.

Kā mēs "strādājam" ar šīm sievietēm? Tiklīdz kāda no viņām ierodas pie mums, mēs jau ar pirmo seansu ņemam viņu uzskaitē, rūpīgi novērojam un, izmantojot jau ilggadīgo darba pieredzi, sniedzam konsultācijas, dodam padomus, ieteikumus un arī pēc bērna piedzimšanas dažus pirmos mēnešus se­kojam mazuļa un mātes stāvoklim. Tas dod mums iespēju ne tikai konstatēt grūtniecības iestāšanos, bet arī to kontrolēt, palīdzēt nākamajai māmiņai ar labiem padomiem (visas grūtnieces burtiski līdz pēdējai grūtniecības dienai apmeklē seansus), no­vērtēt, kā noris grūtniecība mūsu sievietēm un tām sievietēm, kuras neapmeklē seansus, kā jūtas mūsu bērni.

Statistika

Pēc stāvokļa 2000. gada 20. martā primārajā uz­skaitē bija 257, dinamiskajā novērošanā, bet tātad statistiskajā uzskaitē 185 sievietes. Laikposmā, kopš darbojas mūsu klīnika, piedzimuši 140 bērni. Es noteikti zinu, ka vēl vismaz 20 pie mums nākušās sievietes dzemdējušas bērnus, taču nav uzskatījušas par nepieciešamu to darīt zināmu Doktoram.

Dinamiskā novērošana atcelta 72 sievietēm. Pir­mām kārtām tādēļ, ka viņas nav izpildījušas ele­mentārus ārstēšanās noteikumus, proti, nav ap­meklējušas ne mazāk kā sešus ārstniecības ciklus pēc kārtas.
  • vienu sēriju apmeklēja un ārstēšanos pameta 30,4 procenti pacienšu;
  • divas sērijas apmeklēja un ārstēšanos pameta 8,7 procenti pacienšu;
  • trīs sērijas apmeklēja un ārstēšanos pameta 17,4 procenti pacienšu;
  • četras sērijas apmeklēja un ārstēšanos pameta 15.2 procenti pacienšu;
  • piecas sērijas apmeklēja un ārstēšanos pameta 28.3 procenti pacienšu.

Kādu iemeslu dēļ šīs sievietes pārtrauca ārstē­šanos?

  • Nav ātra rezultāta 42,3 procenti; aizņemtība darbā 15,4 procenti; tālu jābrauc (piecas vai sešas pieturas ar metro un tikpat daudz līdz metro) 11,5 procenti;
  • ģimenes apstākļu dēļ (šķiršanās, pārcelšanās uz citu pilsētu) 19,2 procenti;
  • nav materiālo iespēju (piecu dienu ārstniecības cikls maksā no 210 līdz 250 rubļiem) 4,7 procenti;
  • nevarēja nosaukt iemeslu (gluži vienkārši pārstāju nākt, un viss) 3,2 procenti;
  • vīri ir ilgā komandējumā, šobrīd zudusi vēlme dzemdēt bērnu 3,7 procenti.

No visām sievietēm, kuras mēs novērojam, 109 ir dažādas ģenēzes primārā un sekundārā neauglī­ba. Lielai daļai sieviešu neauglību rada reizē dažādi faktori. Vairāku sieviešu neauglībai ir neskaidra ģenēze, vai arī viņas nav izmeklētas. 

Neauglības struktūra:

olvadu peritoneālā neauglība 33 procenti; [ hormonālā neauglība 23 procenti; ] policistozes izraisītā neauglība 13 procenti; nenoskaidrots iemesls, jo sievietes nav izmek­lētas, 5 procenti;

neskaidra ģenēze 5 procenti; endometriozes izraisītā neauglība 6 procenti; [ dzemdes miomas izraisītā neauglība 8 procenti;

olnīcas cistas izraisītā neauglība 3 procenti; dzemdes ektopijas izraisītā neauglība 4 pro­centi.

Dažādu neauglības faktoru (olvadu un hormo­nālā neauglība, endometriozes, miomas, cistas, policistozes, dzemdes ektopijas izraisīta neauglība) apvienojums novērojams 41,5 procentiem sieviešu, kas nāk ārstēties.

Nolūkā saglabāt grūtniecību uz centru nā­kušas 76 sievietes. Iemesli ir dažādi ierastā neiznēsāšana, smagas blakus slimības (arī onkoloģiskās slimības) ar komplicētu dzemdniecības un gineko­loģisko anamnēzi. Dažas sievietes bija praktiski veselas. īpaši jāatzīmē tas, ka visas sievietes, kuras pie mums ieradās ar šo problēmu, bija apstaigājušas visu, ko vien iespējams apstaigāt, lai kļūtu par māti: institūtus, slimnīcas, klīnikas.

Mūsu klīnikā veiktās ārstēšanas rezultāti ir šādi:
  • 92 procenti sieviešu veiksmīgi iznēsājušas bēr­nu un dzemdējušas;
  • 8 procentiem pacienšu tagad ir dažāda ilguma grūtniecība.

Neauglība

No visām sievietēm, kurām bijusi hormonālā un olvadu peritoneālā neauglība vai bojāti orgāni un kuras ārstējušās klīnikā, fertilitāte atjaunota 69 procentiem.

Spontānais aborts dažādās grūtniecības stadijās noticis 5,6 procentos gadījumu.

Arpusdzemdes grūtniecība bijusi 2,8 procentos gadījumu. Pēc žurnāla "Проблемы репродукции" (1998, 4. nr., 74.1pp.) datiem, ārpusdzemdes grūt­niecība pēc olvadu operācijas, kas izdarīta ar mikro­ķirurģijas metodi, novērota 6,7 procentos gadī­jumu, bet fertilitāte atjaunota 45,4 procentos ga­dījumu.

Savukārt 12 procentiem pacienšu atzīmēta pozitīva dinamika. No uzskaitē esošajām sievietēm 4 procentiem tagad ir jau divi bērni. Nereti mūsu veiktās ārstēšanas rezultāts parādās jau burtiski pirmajā ārstēšanas ciklā, pirmajos seansos, un šajā gadījumā mums pat ir grūti izsekot ārstēšanas dinamiku, lai gan tas vairs nav obligāti rezultāts taču ir svarīgāks.

No slimības vēstures nr. 1011633 (dzimšanas gads 1963.): "Diagnoze: olnīcu disfunkcija, mastopātija, primārā neauglība astoņus gadus. Uz ārstēšanos ieradās 1996. gada februārī. Rezultāts: grūtniecība iestājās pirmā ārstniecības cikla laikā. 1996. gada 10. decembrī piedzima meitene. Bērns ir vesels."

No slimības vēstures nr. 1012857 (dzimšanas gads -1961.): "Diagnoze: neskaidras ģenēzes sekundārā neauglība desmit gadus. Rezultāts: grūtniecība iestājās pirmā ārstniecības cikla laikā 1996. gada oktobrī. 1997. gada 11. augustā piedzima meitene. Bērns attīstās atbilstoši savam vecumam."

No slimības vēstures nr. 1014086 (dzimšanas gads 1962.): "Diagnoze: hronisks salpingīts, saaugumu process, cista kreisajā olnīcā, primārā neauglība 10 gadus. Uz ārstēšanos ieradās 1998. gada maijā. Grūt­niecība iestājās otrā ārstniecības cikla laikā. 1999. gada 29. jūnijā piedzima zēns. Māte un bērns ir veseli."

No slimības vēstures nr. 1015404 (dzimšanas gads 1975.): "Diagnoze: olnīcu endometrioze, anovulācija, sekundārā neauglība. Ovulācijas nebija. Uz ārstē­šanās ieradās 1998. gada decembrī. Rezultāts: grūtnie­cība iestājās otrā ārstniecības cikla laikā. 1999. gada 7. maijā grūtniecība bija sasniegusi 14 nedēļas. 1999. gada 10. oktobrī piedzima zēns."

Vispārējā statistika:
  • hormonālā neauglība grūtniecība iestājusies 64,0 procentiem pacienšu;
  • olvadu peritoneālā neauglība grūtniecība iestājusies 65 procentiem pacienšu;
  • endometriozes izraisītā neauglība grūtniecība iestājusies 60 procentiem pacienšu;
  • policistozes izraisītā neauglība grūtniecība iestājusies 77,8 procentiem pacienšu;
  • nenoskaidrots iemesls, jo sievietes nav iz­meklētas, grūtniecība iestājusies 78 procentiem pacienšu;
  • vairāki neauglības faktori grūtniecība iestā­jusies 61 procentam pacienšu;
  • dzemdes miomas izraisītā neauglība grūt­niecība iestājusies 66,7 procentiem pacienšu.

Gribu, mana mīļā lasītāja, vēlreiz pievērst tavu uzmanību tam, ka manām mīļajām pacientēm, iestājoties grūtniecībai, vienlaikus izzuda tās daudzās problēmas (dzimumsfēras un ne tikai šīs sfēras hroniskās slimības), kuras bija neauglības galvenais cēlonis. Manām pacientēm mūsu klīnikā nebija vajadzīgas nekādas nogurdinošas un sāpīgas procedūras, kādām viņas tiek pakļautas tradicionālajās klīnikās. Vienīgā un galvenā "procedūra" ir kontakts ar Radīšanas Enerģijas brīnumaino Spēku mūsu ārstniecības zālē, mūsu Templī un, protams, mūsu savstarpējā Ticība, Uzticēšanās un Mīlestība!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru