KAS JĀZINA KATRAI NĀKAMAJAI MĀMIŅAI

Par to, kas nākamajai māmiņai ir nepieciešams un veselīgs, rakstīts pietiekami daudz. Par to jums sieviešu konsultācijā pastāstīs pieredzējuši speciā­listi, arī jūsu mātes dalīsies savā pieredzē. Un tomēr es gribu pievērst jūsu uzmanību dažām, manuprāt, svarīgām detaļām, kas vairāk vai mazāk ietekmē grūtniecības iestāšanos un norisi, bet tātad arī ve­sela bērna iznēsāšanu un piedzimšanu.

Pirmais, kas jāpatur prātā nākamajai māmiņai, ir tas, ka bērna nākšana pasaulē jāgaida ne tikai viņai, bet arī vīram un tuvākajiem radiniekiem: vi­ņas vecākiem un vīra vecākiem īpaši tad, ja jaunie dzīvo kopā ar viņiem. Nevajag vīram vai mīļotajam cilvēkam sagādāt šādus "pārsteigumus". Pilnīgi jā­atsakās no jebkādiem kontracepcijas līdzekļiem šai praksei nākamo vecāku seksuālajās attiecībās jākļūst par normu. Jums, mani mīļie, uzreiz jāiz­lemj, cik bērnu vēlaties, un laidiet viņus pasaulē citu pēc cita bez jebkādiem ierobežojumiem, tāpēc ka "atlikta" grūtniecība var pārtapt par neauglību, kas ir saistīta ar ļoti daudziem cēloņiem un fak­toriem, piemēram, uroģenitālās infekcijas attīstību.

MANAS MĪĻĀS SIEVIETES! NEKĀDĀ GADĪ­JUMĀ NEPĀRTRAUCIET SAVU PIRMO GRŪT­NIECĪBU. TĀ IR NEAIZSKARAMA! ŠIS AICINĀ­JUMS ADRESĒTS GAN JŪSU VĪRIEM, GAN JŪSU RADINIEKIEM, GAN PAZIŅĀM.

Atceries, mana mīļā, ka tu dzīvo veselībai nelab­vēlīgā ārējā vidē, kas jau negatīvi ietekmējusi tavu organismu un vīra organismu. Ja, saprotot to, tu un tavs iemīļotais esat izlēmuši laist pasaulē ma­zuli, bet turpināt vārda vistiešākajā nozīmē indēt sevi ar nikotīnu, alkoholu un varbūt, nedod Dievs, ar kaut ko vēl briesmīgāku, neceriet, ka iestāsies grūtniecība. Ja tomēr iestāsies, šī indēšana ietek­mēs tava bērna un arī tavu veselību. Neceri, ka piedzims vesels bērns. Vismaz gadu pirms ieņem­šanas savs organisms un vīra organisms ir maksi­māli jāattīra no tā kaitējuma sekām, ko noteiktā mūža posmā esat sev nodarījuši. Šā priekšdarbu posma beigās katrā ziņā paņemiet pilnvērtīgu at­vaļinājumu, atpūtieties, paelpojiet tīru, vislabāk jūras gaisu.

Mūsdienās daudzām jaunajām ģimenēm ir psiho­loģiskajā ziņā ļoti saspringts un ļoti sarežģīts darbs, kas stipri nogurdina, burtiski sabeidz ne tikai ner­vu sistēmu, bet arī visu organismu. Tātad arī Smal­kā ķermeņa sistēma ir novājināta. Tas var gan vīru, gan sievu novest pie pagaidu neauglības vai pie no­vājinātas, nepilnvērtīgas, nefizioloģiskas bērna ieņemšanas. Proti, jau veidošanās sākumposmā bērns būs nolemts slimībām, īpaši nervu, asinsvadu un citu sistēmu slimībām. Tāpēc pasaudzējiet sevi tagadnē veselīgas nākotnes vārdā. Bērns tas ir ļoti labi, bet vesels un pilnvērtīgs mazulis tas ir lieliski.

Noteikti pārdomājiet, kādos apstākļos noritēs grūtniecība un vai mājās ir negatīvi faktori, kas var ietekmēt normālu grūtniecības norisi un nā­kamā mazuļa veselību. Vispirms es te domāju at­tiecības ar māti vai vīramāti, īpaši tad, ja dzīvojat zem viena jumta. Diemžēl nereti nākas vērot vīra­mātes patiesi atbaidošu, pat barbarisku attieksmi pret sava dēla sievu. Dažkārt vīramāte pat vispār nevēlas mazbērnus. Šādā mājā un šādos apstākļos bērns gluži vienkārši nevar piedzimt vesels. At­cerieties, ka no katras situācijas atrodama izeja. Jūs un tikai jūs izlemjat savu likteni, savas ģi­menes un sava nākamā bērna likteni. Ja nelab­vēlīgo situāciju pagaidām nav iespējams vērst par labu, neplānojiet bērnus.

Sagatavošanās posmā un grūtniecības laikā rūpē­jieties, lai mājā neskanētu asa, spēcīga, skaļa mū­zika, kurā dominējošie ir sitamie instrumenti. Vēlams neskatīties filmas, kurās sit un dur, šausmu filmas (lai gan es šādas filmas ieteicu neskatīties visiem saviem pacientiem). Tā rietā lasiet labas grā­matas, pat pasakas. Jau kopš pirmajiem grūtnie­cības mēnešiem lasiet pasakas skaļi un sarunājie­ties ar savu bērniņu. Viņa šūnas jūs jau dzird, uz­tver jūsu vibrācijas un sajūt jūsu attieksmi pret sevi. No jums, jūsu vīra un kopā ar jums dzīvo­jošajiem vecākiem staro labestība, maigums un mī­lestība. Jūs esat mierīga. GRŪTNIECE IR SVĒTA SIEVIETE! Tas jāiegaumē visiem, bet īpaši pašai nākamajai māmiņai.

Ja viss ir otrādi, nelolojiet ilūzijas. Vesela bērna nebūs, tātad nebūs arī normālas nākotnes nedz vi­ņam, nedz jums. Noteikti pienāks dzīvē tāds laiks, kad izaugušais zēns vai meitene pret jums izturē­sies agresīvi. Bet jūs minēsit, no kurienes šī agresi­vitāte radusies. It kā audzinājāt ar mīlestību, ielie­kot visu sirdi un dvēseli…

AUDZINĀŠANA SĀKAS AR PIRMAJĀM GRŪT­NIECĪBAS DIENĀM atcerieties to, mīļās nāka­mās māmiņas un nākamie tēvi! Protams, šajā perio­dā jāizvairās no braucieniem, kas saistīti ar krasu īslaicīgu (dažas nedēļas) klimatisko joslu maiņu, ar ilgu uzturēšanos atklātā saulē karstā gadalaikā. Jābūt ļoti piesardzīgai gripas un citu respiratoro infekciju uzliesmojuma gadījumā. Šai sakarā par sievietes dzīves neatņemamu sastāvdaļu jākļūst norūdīšanās procedūrām gan pirms grūtniecības iestāšanās, gan pašas grūtniecības laikā (lai gan norādīšanās ir ikviena cilvēka veselīgas dzīves ele­ments).

Jebkurā grūtniecības posmā lietoti ārstniecības preparāti, lai cik pozitīvs būtu to mērķis, nākama­jam bērnam var vienīgi kaitēt. Tas attiecas ne tikai uz antibiotikām un citiem spēcīgas iedarbības pre­parātiem. Tas attiecas uz jebkurām zālēm, kas ne­tiek lietotas tikai reizi vien.

Šai sakarā ieteicu ārstiem, kuru profesionālā dar­bība saistīta ar grūtnieču aprūpi, un, protams, pe­diatriem brīnišķīgu grāmatu "Zāļu lietošanas risks grūtniecības un laktācijas laikā" ("Риск применения лекарств при беременности и лакгации". Авторы О. И. Карпов, А. А. Зайцев, С.-Петербург, 1998).

Paturi prātā, mana mīļā, ka ārstniecības pre­parāti kaitē ne tikai bērnam, bet arī tev. Grūt­niecības laikā tie var izraisīt negaidītas alerģiskas reakcijas, arī anafilaktisko šoku, to ietekmē var at­tīstīties autoimūnie kompleksi un pat serumslimības.

Mūsdienās ne jau katra grūtniece var teikt, ka ir vesela. Diemžēl nākas konstatēt, ka šādas jaunas sievietes tagad sastopamas reti. Pie mums uz klī­niku nāk sievietes ar vienu vai otru patoloģiju. Šīm sievietēm mēs sakām, ka vinu slimais informatīvi enerģētiskais fons var negatīvi ietekmēt augli, un parastajos apstākļos tā arī notiek. Kad ārsti jums stāsta par iedzimto patoloģiju, viņi ir pārliecināti, ka tā tiek pārmantota ar "kropliem" gēniem. Turpretī mēs sakām, ka IEDZIMTĀ PATOLOĢIJA TIEK NODOTA TĀLĀK AR APKĀRTĒJO CIL­VĒKU, šajā gadījumā ar bērna radinieku IN­FORMATĪVAJIEM LAUKIEM.

Turklāt, ja arī vīram ir vairākas hroniskas sli­mības un ja vēl kopā ar jums dzīvo slimi radinieki, to visu "uzkrāj" nākamā bērna informatīvie lauki. Šādā situācijā jums obligāti jāizdara mūsu ener­ģētiskās procedūras, kuru mērķis ir gan nostiprināt Smalkā ķermeņa sistēmu, gan radīt veselu infor­matīvi enerģētisko fonu jūsu dzīvoklī vai istabā. Ja dzīvojat mūsu pilsētā, vislabāk izejiet ārstnie­ciski profilaktisko kursu pie mums, mūsu klīnikā. Ja dzīvojat citā pilsētā un pie mums atbraukt ne­varat, piedalieties mūsu neklātienes seansos un patstāvīgi izdariet ārstnieciski enerģētiskās pro­cedūras. Turklāt centieties biežāk uzturēties ārpus mājas, lai nekontaktētos ar slimajiem cilvēkiem. Ja vien iespējams, grūtniecības laiku pavadiet veselīgā atmosfērā. Un nelolojiet ilūzijas, ka gan jau būs labi, ka jums tas viss ies secen. Diemžēl tā nenotiek. Ja neievērosit šos visumā banālos ietei­kumus, jums piedzims slims bērns: vai nu ar neno­zīmīgām novirzēm (bet ar novirzēm!), vai ar hro­nisku smagu patoloģiju.

MANA MĪĻĀ, BRĪNIŠĶĪGĀ SIEVIETE! LŪ­DZU, PAKLAUSI MAN UN DARI VISU, KAS RAK­STĪTS ŠAJĀ GRĀMATĀ, SĀKOT AR VIEN­KĀRŠU TĀS LASĪŠANU UN BEIDZOT AR ĀRST­NIECISKI ENERĢĒTISKO PROCEDŪRU IZPIL­DI UN MANU IETEIKUMU IEVĒROŠANU.


Veselīgas grūtniecības norises programma

1. Veselīgs, pilnvērtīgs nakts miers.

2. Pēc pamošanās enerģētiskā rīta vingrošana un dienas plānošana gultā (sk. manas grāmatas "Grāmata, kas ārstē. Radīšanas enerģija" un "Grā­mata, kas ārstē. Gremošanas orgāni").

3. Rīta duša.

4. Vieglas brokastis (kafija ierastajā koncen­trācijā izslēgta).

5. Mierīga pastaiga līdz darbavietai (steiga iz­slēgta).

6. Darbs vairs nav pirmajā vietā. Galvenais ir nākamais bērns. To pastāvīgi paturi prātā!

7. Otrās, sātīgākas brokastis pēc vēlēšanās. Ja visu laiku gribas ēst, ēdiet veselas mazām porcijām pēc katras pusstundas vai stundas.

8. Pusdienu pārtraukumā vēlama pastaiga. Ja tādas iespējas nav, atrodiet kādu klusu vietu un palieciet vienatnē ar sevi, ar mazuli, varbūt ar labu, sirsnības pilnu grāmatu. Tātad noslēdzieties no pa­saulīgās rosības (brīnišķīgi, ja tas jums izdodas biežāk).

9. Pusdienas (ēšanas ziņā) ieturiet tad, kad vē­laties, nevis tad, kad pienācis pusdienu pārtrau­kuma laiks.

10. Pēc darba nesteidzieties un neskrieniet. Cen­tieties izvairīties no cilvēku drūzmēšanās un spie­šanās sabiedriskajā transportā. Labāk izvēlieties mierīgu pastaigu pēc darba.

11. Obligāta duša pēc atgriešanās mājās.

12. Enerģētiskā vingrošana, kuras mērķis ir at­jaunot Smalkā ķermeņa sistēmu. Var izdarīt veselu virkni enerģētisko vingrinājumu, lai iedarbotos uz to vai citu orgānu vai sistēmu, kura jums nav kārtībā (sk. manas iepriekšējās grāmatas).

13. Vieglas vakariņas.

14. Mājas darbi, taču bez steigas.

15. Vakara pastaiga.

16. Atpūta, vēlams kopā ar grāmatu; fonā laba klusa mūzika.

17. Programma nākamajai dienai. Iemigšana (sk. "Grāmata, kas ārstē. Radīšanas enerģija").

Tā, protams, ir vispārīga programma, kurā nav ņemtas vērā detaļas un nedz pašas sievietes, nedz viņas dzīves un darba individuālās īpatnības. Šīs programmas izpilde palīdzēs tev, mana mīļā, iz­nēsāt veselu mazuli.

ATCERIES, MANA MĪLĀ, KA AP 24. GRŪTNIE­CĪBAS NEDĒLU TAVS EŅĢELIS AR SAVU AKTIVITĀTI SĀK PIESAISTĪT MĀTES LAUKAM INFORMATĪVI ENERĢĒTISKO KOKONU (sk. grāmatu "Ceļš uz veselību"). SĀKOT AR 28. NE­DĒĻU, ŠIS KOKONS JAU PASTĀVĪGI ATRODAS TAVA LAUKĀ. Tieši ar šo brīdi kokons sāk dalīties veidojas nākamais cilvēks. Ko tas nozīmē tev? Tas nozīmē, ka ar 24. nedēlu tev, mana mīļā, ļoti sau­dzīgi jāizturas pret sevi un savu Eņģeli. Tev ar viņu jārunā gan no rītiem, gan dienā, gan vakaros. Tas jādara maigi un mīļi. Bet, sākot ar 28. nedēļu, kad tava mazuļa ķermenī ir ienācis Visums, tātad tajā veidojas augstākie ķermeņi, proti, veidojas saprā­tīgs cilvēks, ir jābūt sevišķi saprātīgai un jāsāk savu mazuli audzināt. Un šā uzdevuma izpildē visas ģi­menes pienākums ir tev palīdzēt. TIEŠI ŠĪS NE­DĒĻAS LĪDZ PIEDZIMŠANAI KĻŪST PAR GAL­VENAJĀM TAVA BĒRNA RAKSTURA, SPĒJU UN NOSLIEČU VEIDOŠANĀ.

Viņā gluži kā sūklī uzkrājas viss, gan labais un sliktais, gan tas, ko viņš dzird un jūt. Ja tu, mana mīļā, to apzināsies, ja visa tava ģimene sapratīs, ka tieši šo nedēļu laikā veidojat nākamo cilvēku, jūs darīsit visu iespējamo un pat neiespējamo, lai bērnu audzinātu jau pirms viņa ierašanās šajā pa­saulē. Skaļi lasi viņam pasakas, stāsti par dzīvi, par planētu, noteikti skaties populārzinātniskās programmas par dabu un dzīvnieku pasauli. Lai tavs mazulis dzird labu, maigu, nomierinošu un melodisku mūziku.

IEGAUMĒ, MANA MĪLĀ! GRŪTNIECĪBAS PERIODS IR PATS SVARĪGĀKAIS LAIKS TAVA NĀKAMĀ MAZUĻA, NĀKAMĀ CILVĒKA PER­SONĪBAS VEIDOŠANĀ VĒLĀK, LAI KĀ CEN­STOS, TU VAIRS NESPĒSI KARDINĀLI MAINĪT VINA RAKSTURU, VINA NOSLIECES, TĀPĒC KA VINA INFORMATĪVAIS LĪMENIS JAU BŪS UZSŪCIS TO, KO TEV BŪS IZDEVIES VIŅAM IEDOT: VAIRĀK SLIKTĀ VAI VAIRĀK LABĀ, VAIRĀK MAIGUMA VAI VAIRĀK ĻAUNUMA UTT.


Nākamās māmiņas uzturs


NĀKAMAJAI MĀMIŅAI VAIRĀK NEKĀ JEB­KURAM CITAM JĀDOMĀ GAN PAR EKOLO­ĢISKO AGRESIJU, GAN PAR MŪSDIENU UZ­TURA RADĪTAJĀM BRIESMĀM (domāju, ka to būtu lietderīgi zināt visiem maniem lasītājiem).

Tikai lai šī informācija nerada apjukumu, lai mū­su padomu ievērošana kļūst par tikpat ierastu uz­vedības normu kā ielas šķērsošana tad, kad lukso­forā deg zaļā gaisma.

Mūsdienu cilvēka, arī sievietes, organismā gadu gaitā uzkrājas noteikts daudzums toksisko vielu, tāpēc mātes organisms nākamajam bērnam kļūst par bioloģiski piesārņotu vidi. Tādēļ ir pilnīgi skaidrs, ka jau ilgi pirms grūtniecības iestāšanās par to ir jādomā un, galvenais, jādara viss iespējamais, lai organismu maksimāli attīrītu no šīm vielām. Pro­tams, ārstniecības seansos mūsu klīnikā to izdarīt ir daudz vieglāk, jo mēs atjaunojam visu organisma šūnu un fizioloģisko sistēmu normālu darbu. Patei­coties tam, no audiem tiek "izskalotas" visas orga­nismam svešās vielas vai šo vielu lielākā daļa (starp citu, tas ir viens no svarīgākajiem elementiem un mehānismiem, kas tiek izmantoti mūsu klīnikā, ārstējot infekciozi alerģiskās un autoimūnās slimī­bas, piemēram, infekciozi alerģisko poliartrītu, bronhiālo astmu, nespecifisko čūlaino kolītu utt.). Bet ja jūs dzīvojat tālu un nevarat ārstēties pie mums uz vietas? Tādā gadījumā piedalieties ne­klātienes seansos, tie aprakstīti iepriekšējās manās grāmatās, un izmantojiet šajā grāmatā doto vin­grinājumu kompleksu.

Turnera institūtā veiktie pētījumi rāda, ka bērnu kaulos stroncija, svina un vanādija daudzums ievē­rojami pārsniedz pieļaujamās normas. Smago me­tālu galvenais avots ir rūpniecība, kas piesārņo ūdeni un atmosfēru. Rūpniecisko atkritumu izmeši lielākoties atmosfērā tiek izlaisti pulksten 4 6 no rīta. Tāpēc pretēji vispārpieņemtajam viedoklim es neieteicu visu nakti gulēt pie vaļēja vēdlodziņa. Sis ieteikums attiecas arī uz tiem, kuru dzīvojamās mājas atrodas ielās un prospektos, pa kuriem ne­pārtrauktā straumē plūst liels daudzums mašīnu.

Eļļas krāsas, mājas putekļi (īpaši vecā fonda mā­jās) un transportlīdzekļu izplūdes gāzes arī satur smago metālu piejaukumu. Ja vēlaties dzemdēt ve­selu bērnu, turklāt dzemdēt viegli, vismaz dažus mēnešus pirms grūtniecības iestāšanās un visus deviņus grūtniecības mēnešus jums ikdienas pa­staigas vēlams veikt tālu no transporta plūsmas.

Grūtniecēm es kategoriski aizliedzu nodarboties ar dzīvokļa remontu, elpot celtniecības putekļus un eļļas krāsas izgarojumus. Tie ir teratogēni vie­las, kurām ir toksiska ietekme uz augli.

Ūdensvada ūdens rada auglim nopietnas bries­mas. Ķīmiskās vielas, ūdens vārīšanas gaitā savie­nojoties ar hloru, veido noturīgu savienojumu kancerogēno mutagēnu diaksīnu. Diemžēl sadzīvē lietojamais ūdens tīrīšanas filtrs šo problēmu neat­risina, ar to attīrāms vienīgi tas ūdens, kuru var lietot sadzīves vajadzībām. Ēdiena gatavošanai un dzeršanai drīkst izmantot tikai īpaši attīrītu ūdeni, kuru var nopirkt veikalos vai pasūtīt ražotājam ar piegādi tieši mājās. Tomēr vislabāk ir ūdeni ņemt no zināma un pārbaudīta avota vai akas. Es sapro­tu, ka tas ir gan neierasti, gan grūti. Bet tas taču ir ieguldījums jūsu veselībā un jūsu bērnu veselībā.

UN NEAIZMIRSTIET, KA UZ MŪSU BUK­LETA UZLĀDĒTS, INFORMATĪVI PIESĀTINĀTS ŪDENS IR ŠŪNU VESELĪBAS AVOTS. LAI BŪTU VESELAS, DZERIET TIKAI TO!

Vēl viens spēcīgs kancerogēns ir aflatoksīns, kuru izdala pelējums. Kurš gan metīs laukā appelējušu žāvētas desas luņķi vai maizi? Gandrīz neviens. Jūs norīvējat desu, nogriežat sabojāto maizes stūrīti vai gabaliņu un viss. Un tā gadiem ilgi. Taču šādus produktus lietot nekādā ziņā nedrīkst. Tā ir bumba ar laika degli. Nereti aflatoksīns ir zemesriektos.

Daži vārdi par pārtikas piedevām, uz kurām de­klarācijā ir burts "E" (Eiropa). Pēc sanitāro notei­kumu un normu datiem, Krievijā ir aizliegtas šādas "E" piedevas: 121; 123; 240; 924a; 924b. Pārējās "E" piedevas, kas atrodas vienā produkta iesaiņo­jumā, nevar negatīvi ietekmēt veselību, tāpēc tās atzīst par nekaitīgām! TAČU, JA ŠĪS PĀRTIKAS PIEDEVAS LIETO PASTĀVĪGI, TĀS ORGANIS­MĀ SUMMĒJAS, BET TAS VAIRS NAV DROŠI UN VAR NOVEST PIE SLIMĪBAS.

īpaši tas attiecas uz mātes un augļa veselību. "E" piedevas ir daudzos produktos: vīnā, limonādē, košļājamā gumijā. Lai pasargātu no apkalšanas un bojāšanās, ar tām apstrādā banānus, citrusaugļus, importētos žāvētos augļus (Krievijā daudziem pēc banānu ēšanas kā lokāla alerģiskā reakcija rodas klepus). Alerģiju izraisa, bet tātad nākamajām mā­miņām nepavisam nav veselīga fosforskābe, ko sa­tur kokakola. Šajā ziņā kaitīgi ir Savienotajās Val­stīs un Izraēlā ražotie pulveri, no kuriem gatavo dzērienus. Dažos produktos un piedevās (piemē­ram, "Vegetā") ir garšas pastiprinātājs nātrija glutamāts. To bieži pievieno sojas mērcei, burkāniem korejiešu gaumē utt. Ja nātrija glutamātu satu­rošus produktus lieto lielā daudzumā, var rasties tā saucamais ķīniešu restorāna sindroms mus­kuļu un locītavu sāpes, paātrināta sirdsdarbība. Taču galvenais ir tas, ka nātrija glutamātam piemīt teratogēna iedarbība! Ražotāja pienākums ir no­rādīt produkta sastāvu, un viņš gandrīz vienmēr to dara, bet dara viltīgi. Uzmanīgi un vienmēr lasiet produkta sastāvu uz iesaiņojuma! Piemēram, lieliem burtiem rakstīts: "Fermera ella". Vārds "fermeris" mūsu uztverē asociējas ar kaut ko labu, kvalitatīvu. Taču kaut kur sānos, ļoti maziem burtiem ir uzraksts: "Eļļu maisījums". Bet jūs tam nepievērsāt uzmanību, domājot, ka esat nopirkuši īstu eļļu. "Vieglās eļļas", margarīni nav priekš jums. Izvairieties no ķimizētiem produktiem un lietojiet tikai dabiskus pro­duktus. Varat ēst, ko gribat un cik daudz gribat. Tomēr neko nelietojiet pārmērīgi. Tam ir savs izskaidrojums: pārāk lielā daudzumā tie paši dabiskie produkti arī var nodarīt kaitējumu. Tāda ir realitāte ekoloģiski nelabvēlīgā vidē, par kuru es runāju visās savās grāmatās. Piemēram, neaizraujieties ar pienu. Pienā ir daudz fosfora (no mēslojuma), bet tas veicina kalcija izvadīšanu no organisma. Turklāt pienā bieži vien ir antibiotikas.

Ja bez mēra lietosim nevārītus dārzeņus un zaļumus, organisms tiks pārsātināts ar nitrātiem. Ne­pievilieties, domājot, ka jūsu dārzā nitrātu nav, jo tie var atplūst ar gruntsūdeņiem. Jums patīk cep­šanai lietot Somijā ražotus miltus, jums garšo So­mijā gatavotās ātri vārāmās biezputras? Ēdiet veseli, BET! tikai ne regulāri. Lieta tā, ka Somijas zemē ir maz selēna, kas ir ļoti svarīgs un orga­nismam vajadzīgs mikroelements, jo regulē iekšējo pretoksidantu aizsardzības sistēmu un nodrošina tās darbu.

Un, protams, ir ļoti svarīgi prast ieklausīties savā organismā un atkal iemācīties to saprast. Kāpēc atkal? Tāpēc, ka savulaik mēs visi to pratām. Zīdai­nis, ko baro ar krūti, un bērns (pusaudzis) pārejas vecumā nekad neapēdīs neko lieku. Vēl vairāk viņš nekļūdīgi izraudzīsies tos produktus, kas ne­pieciešami viņa organismam. Bet pieaudzis cilvēks diemžēl ir savu ieradumu, ģimenes paražu, sabied­rības stereotipu vergs. Mūsu pacienti sekmīgi attīsta savu intuīciju arī šajā virzienā.

Taču dažkārt ir nepieciešamas speciālas zinā­šanas. Piemēram, jums sagribas kaut ko saldu vai treknu. Jūs ejat uz veikalu un nopērkat kūku. Un izdarāt kļūdu, jo īstenībā jūsu organismam ir vaja­dzīgas nevis kūkas, bet gan polinepiesātinātās taukskābes, kuras ir olīveļļā, nerafinētā saules­puķu eļļā, zivju eļļā. Civilizācija ir sagrozījusi jūsu sajūtas, tāpēc jūs kārojat taukus, tikai ne īstos. Iespējams, jums nepieciešams E vitamīns. Tikai ne­sāciet to lietot uz savu roku, bet konsultējieties ar ārstu. Ja jums dienu no dienas gribas citronus, skābus kāpostus un vispār kaut ko skābu, tam par iemeslu var būt gan disbakterioze, gan lieka slodze aknām. Uzturā dodiet priekšroku piena dzērieniem ar bifidofloru, atbalstiet aknas ar biopiedevām, kas gatavotas no plankumainā mārdadža.

Bet, ja allaž kārojas apēst siļķes gabaliņu vai skā­bu gurķi un jūs jau ilgi nevarat nomierināties, ietei­cam pārbaudīt hemoglobīnu, pilnībā atteikties no kafijas, nomainīt melno tēju ar zaļo un raudzīties, lai jūsu ēdienkartē būtu ar C, B vitamīnu un dzelzi bagāti produkti.

Tikai retais pievērš uzmanību svaigi balsinātu griestu vai sienu smaržai. Taču jūs stāvat kā iemieta un baudāt šo aromātu. Varbūt pat rodas vēlē­šanās nolaizīt? Tādos gadījumos vajag nevis ostīt griestus, bet gan iet un nopirkt sev biezpienu un sieru. Droši vien jums ir vajadzīgs kalcijs. Tagad parādās arī labas biopiedevas, kuru sastāvā ir da­biskais kalcijs. Kalcija glukonātu un tamlīdzīgus medikamentus mēs neiesākām.

Saviem pacientiem ieteicam daudzveidīgu uzturu (sk. "Grāmata, kas ārstē. Gremošanas orgāni"). Un tad jūsu organismā neradīsies nekādi deficīti.

Protams, grūtniecības gadījumā palielinās sie­vietes organisma vajadzības pēc dažādiem vitamī­niem un minerāliem. Un šīs vajadzības ir prasmīgi jāapmierina, jo mātei, kuras organismā trūkst vitamīnu un minerālu, var piedzimt bērns ar da­žādiem veselības traucējumiem. Vajadzība pēc vit­amīniem un minerāliem īpaši palielinās tad, ja nākamajai māmiņai ir kāda hroniska patoloģija. Vitamīnus un minerālus drīkst lietot tikai pēc ārsta ieteikuma, jo situācija, kad vitamīnu ir par daudz, ir tikpat bīstama kā stāvoklis, kad vitamīnu pie­trūkst.



Mēs sievietēm ieteicam gan grūtniecības, gan laktācijas periodā lietot pregnavitu, kas ir labi līdz­svarots tajā esošo vitamīnu un minerālu sastāva un daudzuma ziņā. Tas satur A un D vitamīnu un B grupas vitamīnus (B; B2; BG; B12; amidonikotīnskābi un folijskābi), askorbīnskābi, E vitamīnu un citus vitamīnus. Tā sastāvā faktiski ir visi grūt­niecības un bērna barošanas laikā nepieciešamie vitamīni un minerāli. Ir ļoti svarīgi, lai šo līdzekļu sastāvs būtu līdzsvarots tādējādi, ka tas savstarpēji potencē komponenta efektu un nerada pārdozē­šanu. Šis komplekss kopā ar enerģētisko ārstēšanu veicina augļa šķiedraino saistaudu, kaulu un zobu pareizu veidošanos. Tas ir efektīvs augļa nervu sis­tēmas anomāliju profilakses līdzeklis. Lietojams pa vienai kapsulai dienā līdz četriem grūtniecības mē­nešiem, pa divām kapsulām dienā no piektā līdz septītajam grūtniecības mēnesim un pa trim kap­sulām dienā, sākot ar astoto grūtniecības mēnesi un laktācijas laikā.



Runājot par šo tematu, nobeigumā vēršu jūsu uzmanību uz to, no kāda trauka ēdat. Ja jums mājā ir Turcijā ražoti trauki ar uzrakstu MELAM1N, bez žēlastības no tiem atbrīvojieties. Šie trauki izdala toksisku vielu formaldehīdu. Toksiski ir arī alu­mīnija trauki no Itālijas. Iekams pērkat traukus, vērīgi izpētiet, no kādiem materiāliem tie izga­tavoti, kādam nolūkam paredzēti un vai tiem ir attiecīga sanitārhigiēniskā atļauja.

Ieteikumi attiecībā uz enerģētisko aizsardzību un dziedināšanos ar ārstniecības augiem

Mēs dzīvojam tādā valsts attīstības posmā, kad tā nav spējīga nodrošināt mūsu aizsardzību arī šajā jautājumā. Bet jūsu nākamajam bērnam jāattīstās, jāpiedzimst un jāizaug veselam un laimīgam. Un tas pirmām kārtām ir atkarīgs nojums. Visām nā­kamajām māmiņām es ieteicu kā enerģētiskās aiz­sardzības līdzekli izmantot mūsu bukletu, uzlādēto informatīvi piesātināto ūdeni un neklātienes seansus (par to rakstīts visās iepriekšējās grāmatās, bet buklets ievietots arī šajā grāmatā).

Kā ekoloģiskās aizsardzības līdzekli, kas palīdz pielāgoties nelabvēlīgiem ārējiem faktoriem un uz­labo to orgānu funkcijas, kuri organismā neitralizē toksīnus, mēs ieteicam homeopātisko kompleksu, kura sastāvā ir trīs preparāti "Око", "Реприз" un "Витамин", kā arī no plankumainā mārdadža paga­tavotu biopiedevu (pulveri). Lietošanas shēma dota pamācībā. Mārdadzis novērš toksisko vielu iesāk­šanos, neitralizē organismā jau iekļuvušās vielas, veicina grūtniecības saglabāšanu un laktāciju.

Toksisko vielu un medikamentu lielākā daļa iet cauri placentai. Protams, attaisnojama ir prakse, ka grūtnieces lieto ārstniecības augus. Taču ne­drīkst aizmirst, ka daudzi ārstniecības augi šajā periodā nav ieteicami.

Teratogēna iedarbība ir vērmelēm, žeņšeņam.

Hormonālā fona traucējumus var izraisīt lakricsakne, āboliņš, bet lielās devās salvijas, apiņi, anīss.

Nieru darbības traucējumus var radīt kadiķi, kosas.

Lielās devās lietoti, dzemdes tonusu palielina kadiķi, ingvers, aveņu lapas.

Grūtniecības laikā nedrīkst lietot efedras, termopses, alvejas, krūkļus, sennu.

Protams, šis saraksts ne tuvu nav pilnīgs. Ir arī individuālas un relatīvas pretindikācijas. Tāpēc vienmēr konsultējieties ar savu ārstējošo ārstu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru