Dzimumsfēras iekaisumu dziedināšana ar ārstniecības augiem

Mūsu ārstēšanas galvenais mērķis ir atjaunot organisma aizsargspējas spēkus, kuri patstāvīgi tiek galā ar patoloģiskajiem ierosinātājiem neat­karīgi no to tipa, daudzuma u. tml. Taču tas nebūt nenozīmē, ka es aicinu atteikties no tradicionāla­jām medicīnas metodēm cīņā ar slimību. Kad rodas rādītāju apstiprināta nepieciešamība lietot prepa­rātus, to skaitā antibiotikas, tās pēc ārsta izrakstī­tas receptes jālieto, taču tikai ĪSU LAIKU UN TIKAI INJEKCIJU VEIDĀ. Man nav pieņemama antibiotiku lietošana tablešu veidā, turklāt ilgu laiku un ambulatoros apstākļos.

Savām pacientēm es ieteicu līdztekus seansiem, kā arī mūsu ūdenim un biomateriāliem izmantot ārstniecības augus. Tagad grāmatnīcās piedāvā tūkstošiem grāmatu ar daudzām jo daudzām ārst­niecības augu receptēm. Lietojiet tās veseli, taču atcerieties, ka arī tās ir zāles, tiesa gan, dabiskas izcelsmes, tomēr zāles. Bet grūtnieces un zīdītājas nedrīkst lietot kuras katras zāles. Obligāti uzziniet, kādas ir pretindikācijas un brīdinājumi. Bet vislahnk konsultējieties ar savu ārstu. Visi uzlējumi vai novārījumi pirms lietošanas ne mazāk kā stundu informatīvi jāuzlādē uz bukleta.

Nātres

Ēdamkaroti sasmalcinātu nātru lapu apliet ar glāzi vāroša ūdens, 10 -15 minūtes paturēt, izkāst nn atdzesēt. Lietot pa ēdamkarotei trīs reizes dienā I tīs nedēļas. Var lietot aptiekās nopērkamo šķidro nātru ekstraktu. Deva: 20 30 pilieni trīs reizes dienā.

Alvejas sula (nedrīkst lietot pēdējos grūt­niecības mēnešos)

Lietot stafilokoku un streptokoku infekcijas gadījumā. Deva: pa 8 -10 pilieniem divas trīs reizes dienā trīs nedēļas.

Ozola mizu novārījums

Sasmalcinātas mizas apliet ar aukstu ūdeni (ūdens jāņem, ievērojot tā zudumus vārīšanas lai­kā) šādā proporcijā: 1 daļa mizu uz 10 daļām ūdens. Slēgtā traukā 30 minūtes turēt vāroša ūdens peldē. Pēc tam atdzesēt, izkāst un pievienot ūdeni līdz sākotnējam apjomam. Lietot pa ēdamkarotei trīs reizes dienā trīs nedēļas.

Skalošanai: 500 g sasmalcinātu mizu pusstundu vārīt 4 litros ūdens, pirms lietošanas atšķaidīt ar tādu pašu daudzumu ūdens. Piemēram, ja skalo­šanai jums vajag 0,5 litrus, tad jāņem 250 ml no­vārījuma un jāpievieno 250 ml vārīta ūdens.

Karkla mizu novārījums

Tējkaroti mizu apliet ar glāzi vāroša ūdens un uz vājas uguns vārīt 20 30 minūtes. Pēc tam at­dzesēt līdz istabas temperatūrai un pievienot vāro­šu ūdeni līdz sākotnējam apjomam. Dzert par treš­daļai glāzes trīs reizes dienā trīs nedēļas.

Mežrozīšu uzlējums

Ēdamkaroti neattīrītu mežrozīšu augļu apliet ar glāzi vāroša ūdens, slēgtā traukā vārīt 10 minū­tes un diennakti ļaut ievilkties. Izkāst. Ja augļi ir attīrīti, ar glāzi vāroša ūdens apliet 10 g augļu, vārīt 10 minūtes slēgtā emaljētā traukā, ļaut ievilkties 3 stundas. Pēc tam izkāst. Dzert pa pusglāzei di­vas reizes dienā trīs četras nedēļas.

Divšķautņu asinszāles

Ēdamkaroti asinszāļu apliet ar glāzi vāroša ūdens, vārīt 10 minūtes, izkāst, ļaut nostāvēties 20 30 minūtes. Dzert pa trešdaļai glāzes trīs reizes dienā trīs nedēļas.

Parastās irbenes

Ēdamkaroti irbeņu ziedu apliet ar glāzi vāroša ūdens, 10 minūtes vārīt, izkāst, 20-30 minūtes ļaut nostāvēties un atdzesēt. Dzert pa ēdamkarotei trīs reizes dienā trīs nedēļas.

Ārstnieciskas kliņģerītes

Divprocentīgo kliņģerīšu uzlējuma šķīdumu i divas tējkarotes uzlējuma uz glāzi vārīta ūdens) lietot skalošanai.

Parastie smiltsērkšķi

Smiltsērkšķu eļļu izmanto tamponiem. Lietot divas nedēļas.

Diždadži

Diždadžu novārījumu izmanto skalošanai. Ēdamkaroti sasmalcinātu diždadžu sakņu apliet ar divām glāzēm ūdens, vārīt 30 minūtes, izkāst. Lietot katru dienu vienu līdz divas nedēļas, lai likvidētu dzimumorgānu gļotādu iekaisumu.


Ārstnieciskie maisījumi

Pelašķi 20 g, salviju lapas 20 g, rozmarīna lapas 20 g, ozolu mizas 40 g. Maisījumu apliet ar 3 litriem ūdens, vārīt 30 minūtes, izkāst. Katru dienu skalot ne mazāk kā divas reizes.

Vērmeles vai parastās vībotnes 5 daļas, zemtekas 5 daļas, kliņģerīšu ziedi 5 daļas, amoliņš 1 daļa. Piecas ēdamkarotes maisījuma apliet ar litru vāroša ūdens. Ļaut ievilkties 30 mi­nūtes. Izkāst. Vakarā izdzert divas glāzes karsta novārījuma, bet pārējo izmantot maksts skalošanai. Šo procedūru veikt divas trīs reizes nedēļā vienu divus mēnešus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru