ENERĢĒTISKIE VINGRINĀJUMI PACIENTĒM, KURĀM IR KRŪTS DZIEDZERA KAITES

Secīgi izpildām visus pirmās, otrās, ceturtās un piektās grupas vingrinājumus. Tad pārejam pie šīs procedūras. Tikai ceturtās grupas vingrinājumu izpildē izdarām grozījumus enerģiju virzām uz veidojumiem krūtīs.

A

1. Abas rokas uz sirds. Acis aizvērtas. Domās 10 20 sekundes turiet zeltaino enerģijas lodīti sirds apvidū, pēc tam, atkal domās, enerģijas zeltainās

mirdzošās straumītes pa artērijām virziet uz krūšu dziedzeriem. Dariet to nesteidzoties un negaidot nekādas sajūtas, lai gan daudzām pacientēm parā­dās pulsācija krūšu galos, audzējā, skartajās audu vietās, pēcoperācijas rētā. Procedūra ilgst ne mazāk kā trīs minūtes.

B

1. Labo roku pārvietojiet pie labās krūts, kreiso attiecīgi pie kreisās krūts. Nepieskaroties krūtīm (5-10 cm attālumā), vienu līdz divas minūtes tu­riet rokas tā, lai plaukstas būtu pavērstas pret krūšu dziedzeriem. Turklāt pirksti maksimāli ērti izplesti.



C

1. Ar rokām krūšu dziedzeru rajonā 20 30 se­kundes izdariet apļveida kustības pretējos virzienos (ar vienu roku pulksteņa rādītāja virzienā, ar otru roku pretēji pulksteņa rādītāja virzienam), pēc tam apļveida kustību virzienu mainiet. Visa šī procedūra ilgst divas līdz trīs minūtes.

2. Rokas nolaidiet lejā un 5 10 sekundes at­stājiet tās brīvi karājamies. Tad vēlreiz atkārtojiet šo procedūru.


D

1. Rokas novietojiet zem krūtīm (labā roka zem labās krūts, kreisā zem kreisās). Tagad vienu līdz divas minūtes plaukstas saspiediet un atlaidiet. Tad 10 sekundes atpūtieties, rokas var nolaist, pēc tam vingrinājumu 3-5 reizes atkārtojiet.



E

1. Nostājieties uz bukleta, paceliet rokas uz augšu un atliecieties. Šādā stāvoklī palieciet 3-5 sekun­des (esiet piesardzīga!). Šo procedūru atkārtojiet 3 5 reizes.


F

1. Rokas paceliet uz augšu, plaukstas savienojiet un lēni, lēni pa ķermeņa centru virziet uz leju. Šo kustību atkārtojiet divas līdz trīs reizes.

2. Pēc vingrinājumiem izdzeriet glāzi jau uzlādēta ūdens.



Uzlādēto ūdeni dzeriet pēc visa vingrinājumu kompleksa pabeigšanas. Ja komplekss sastāv no pirmās, otrās un trešās grupas vingrinājumiem, dzeriet pēc trešās grupas, ja no visām grupām, tad pēc pēdējās grupas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru