DAŽAS SIEVIETES SMALKĀ ĶERMEŅA SISTĒMAS ĪPATNĪBAS

Viena no dzīvās dabas universālajām, apbrīno­jamajām īpašībām ir spēja reproducēt sev līdzīgos.

Šī īpašība piemīt visām dzīvajām būtnēm uz mūsu planētas. Tā nodrošina bioloģiskās sugas saglabā­šanu, tās evolucionāro pilnveidošanos un līdz ar to uztur pašu dzīvību uz Zemes. Fiziologi to sauc par reproduktīvo funkciju. Tas ir katra cilvēka, katras ģimenes visupirmais, galvenais pienākums pret Dabu, pret Dievu, pret Cilvēci. Un, ja cilvēks to "aizmirst", es domāju, viņš grēko. Ja cilvēks uz­skata, ka šis pienākums viņam nav obligāts un lai to "pilda citi", viņš grēko. Kad runājam par cilvēka seksuālo dzīvi, mēs pirmām kārtām saprotam, ka tā ir dzimumfunkciju, reproduktīvo funkciju iz­pausme. Bet dzimumfunkcija ietver tādus procesus kā dzimumšūnu nobriešana, dzimummotivācija (libido), kas rodas uz noteikta hormonālā fona bāzes, un no tās izrietošā rituālā dzimumuzvedība vī­rieša un sievietes dziņa vienam pēc otra, seksuālā mijiedarbība dzimumakts, apaugļošanas process, grūtniecība, dzemdības.

Cilvēku dzimuma evolūcijas procesā tā noticis, ka sievietei ierādīta galvenā loma cilvēku dzimuma saglabāšanā. Viņa ir apveltīta ar cildenajām un dzi­ļajām ģimenes sargātājas mātes jūtām. Tieši šī īpašība piemīt bez izņēmuma visām cilvēces sievie­tēm, un dažu šā dzimuma pārstāvju mēģinājumi varmācīgi atbrīvoties no tās, aizmirst to bieži noved pie personiskas traģēdijas un katastrofas. Šādu pie­mēru ir atliku likām, ar tiem ir pilni daudzie izde­vumi, sākot no bulvāru laikrakstiem un žurnāliem un beidzot ar klasisko literatūru.

Noteicošais faktors, lai iestātos normāla, veselīga grūtniecība, ir veselu cilvēku normāla seksuālā uz­vedība. Šajā grāmatā mēs runājam par sievieti, tā­pēc vispirms definēsim sievietes veselības jēdzienu.

No informatīvi enerģētiskās mācības viedokļa (sk. grāmatu "Ceļš uz veselību") VESELS ORGA­NISMS TĀ IR VISU ORGANISMA ĶERMEŅU VESELĪBA UN HARMONIJA. Veselai, normālai sievietei atšķirībā no vīrieša Toniskais ķermenis ir vairāk attīstīts, un tam ir nedaudz citāds infor­matīvo lauku sastāvs. Tāpēc sievietes garīgās jūtas un pārdzīvojumi ir dziļāki, viņa dziļāk pieķeras vīrietim, ģimenei, bērniem. Un īsta sievietes mīles­tība ir patiesas, dāsnas, visaptverošas, nesavtīgas un parasti ļoti stabilas jūtas tās ir jūtas uz visu mūžu. Sieviete neiemīlas uzreiz, vīrietis viņu pie­saista nevis ar ārieni, bet ar dvēselisko bagātību un uzmanību. Mīlestība sievietē uzplaukst, tiklīdz viņa sajūt dvēseliskumu. Sievietei ar attīstītu un galvenais stabilu Tonisko ķermeni ir labi izteikta intuīcija. Māte sajūt, kas notiek ar viņas bērnu, ar iemīļoto, lai kur viņi atrodas, lai kādi attālumi viņus šķir.

Smalkā ķermeņa sistēmas enerģija ir pastāvīgs lielums, jo tā uztur organisma enerģētisko stabi­litāti, sniedz enerģētisko aizsardzību un ļauj orga­nismam tikt galā ar problēmām, kas pēkšņi rodas blīvā (fiziskā) ķermeņa sistēmā. Mēs runājām par to, ka Smalkā ķermeņa sistēma nodrošina dzimumsfēras normālu funkcionēšanu, bet tas nozīmē, ka no tās stāvokļa ir tieši atkarīga arī bērnu radīšana.

Tātad, ja sievietes organismā tiek izjaukta šo divu ķermeņu stabilitāte, tas var radīt un parasti arī rada dzimumsfēras funkcijas traucējumus, kas gala iznākumā kļūst par neauglības galveno cēloni.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru