Skaudība un pārpilnība



Kad redzu, ka citam ir kas tāds, ko esmu pelnījis vairāk (vai vismaz tikpat lielā mērā), 
bet man tā nav, 
vai tad nav dabiski, ka es izjūtu skaudību?


Izjūtot skaudību pret kādu, tu aizmirsti, ka ikviens cilvēks veic savu individuālo esamības ceļojumu un pats ir radījis savu dzīvi. Ikviens cilvēks uz šīs zemes izdzīvo savu karmu.

Salīdzinot sevi ar citiem, tu apskati tikai vienu savas dzīves vai personības skaldni (retos gadījumos — vairākas). Turpretī, ja cilvēku uztver kā veselumu, salīdzināšana nemaz nav iespējama. Katrs indivīds atrodas citādā esamības ceļojuma stadijā. Ar saviem uzskatiem, domām, vārdiem un rīcību viņš ir panācis, ka atrodas konkrētajā situācijā, un par to nav atbildīgs neviens cits kā vien viņš pats.

Tas, kas tev šķiet esam patiesība, visticamāk, ir tikai daļa no pilnās patiesības. Ja tavā iekšienē ir negatīvas emocijas (piemēram, skaudība), kas attiecas uz kāda cita dzīves patiesības nelielu daļu, tu kaitē galvenokārt pats sev. Izjūtot skaudību, tu ne tikai sagrauj savu iekšējo mieru, bet arī koncentrējies uz to, kā tev nav. Tādējādi tu sūri enerģiju trūkumam, nevis pārpilnībai savā dzīvē. Tu izšķied savu spēku, nosūtot spēka informācijas paketes tajā virzienā, kas radīs tev ciešanas.

Vēlamos rezultātus dod nevis sevis salīdzināšana ar citiem, bet gan pārliecība par sevi un skaidrs priekšstats par to, ko gribi.

Kā piemēru aplūkosim četrus nodaļu vadītājus A, B, C un D, kuri strādā vienā uzņēmumā. Viņi nemitīgi sacenšas cits ar citu, lai atstātu labu iespaidu uz ģenerāldirektoru un paātrinātu savas karjeras izaugsmi. Kādudien B piedāvā ideju, ko ģenerāldirektors novērtē ļoti atzinīgi. Visiem nodaļu vadītājiem tiek dots rīkojums to īstenot, taču A, C un D jūt skaudību pret B, tāpēc nolemj nepieļaut šīs idejas realizāciju. Viņi sūta savas spēka informācijas paketes neveiksmei, vienlaikus tomēr izliekoties, ka piedalās idejas īstenošanas pasākumos. Protams, ideja netiek realizēta, bet kurš šajā situācijā ir ieguvējs?

Kolēģi bija nolēmuši B ideju neveiksmei, lai viņš nesaņemtu atzinību no ģenerāldirektora. Bet vai tad neveiksmi cieta tikai B? Vai tad A, C un D neizšķieda savu laiku un enerģiju, darot to, ko nemaz negribēja darīt? Tātad viņu rīcība neko nedeva arī viņiem pašiem; neveiksmi piedzīvoja visu četru nodaļu vadītāji. Saskaņā ar Visuma likumiem ikviens cilvēks pats veido savu dzīvi. Un tas nozīmē, ka A, C un D nevarētu apturēt B karjeras izaugsmi, ja B pats nebūtu viņiem to ļāvis.

Mēģinājumi kaitēt citiem neļauj tev pilnībā mīlēt un akceptēt sevi, bet sevis akceptēšana ir pašpārliecības pamats. Tikai palielinot pašpārliecību, tu vari viegli īstenot savus mērķus.

Skaudību bieži izraisa bailes, ka citi varētu būt labāki, gudrāki, veiksmīgāki u.tml. Cilvēki mēdz salīdzināt savus sasniegumus ar radinieku, draugu un kaimiņu sasniegumiem, taču ne vienmēr šis salīdzinājums nāk par labu.

Tāpēc atceries: tikai un vienīgi tu pats nosaki, kādas emocijas (pozitīvas vai negatīvas) jūti pret apkārtējiem cilvēkiem, un katra tava izvēle tieši ietekmē tavu dzīvi.

Objektīvi paraugoties uz savu dzīvi, tu noteikti atradīsi tajā pārpilnību, ko dāvājis Radītājs. Šī pārpilnība var izpausties kā materiāla labklājība, sirsnīgas attiecības, mīlestība, draugu atbalsts, mājokļa komforts, ģimenes siltums, veselība vai kas cits. Visums spēj dāvāt tev jebkuru pārpilnības veidu, un tu vari iegūt visu, ja vien nosūti spēka informācijas paketes pareizajā virzienā. Apskaužot citus, tu tikai koncentrējies uz to, kā tev nav un tādējādi dāvā enerģiju trūkumam savā dzīvē. 

Tātad, ja kādā dzīves brīdī tev liekas, ka ir "pavisam dabiski" izjust skaudību pret citiem, tūlīt pat atgādini sev, ka skaudība nevar radīt pārpilnību, pēc kuras tu tiecies.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru