Ar ko sākt?





Vispirms — jūsu UZTURS. Ir svarīgi, ko cilvēks ēd. Tiek uzskatīts, ka ekstrasensorās spējas labāk izpaužas tiem, kas atturas no gaļas ēdieniem. Vispār tas tā nav — gaļa kā tāda šo spēju attīstību netraucē, gluži vienkārši tie gaļas produkti, ko vidusmēra cilvēks lieto, diezgan bieži ir nekva­litatīvi, veci. Apvītušus salātus vēl var ēst, bet vecu desu? Diemžēl vairums cilvēku ir tā pieraduši pie nekvalitatīviem gaļas ēdieniem, ka pat nevēlas neko labāku, ļa jūs ēdat ga­ļu — tai noteikti jābūt ļoti svaigai, pareizi sagatavotai.


Ieteicams lietot uzturā pēc iespējas vairāk dārzeņu un graudaugu. Pilnībā jāatsakās no konditorejas izstrādāju­miem, kūkām, cepumiem. Sāls un cukurs — pēc iespējas mazāk. Kafija arī nav vēlama, labāk dzert tēju — vēlams zaļo un ne pārāk stipru. Ieteicamas dažādas zāļu tējas — kumelītes, piparmētras, u.c., augļu sulas —, protams, dabī­gās. No alkohola jāatsakās pilnībā, izņēmums varētu būt vienīgi sausie vīni, bet ne pārāk bieži. Turklāt vēlams pro­duktus pēc iespējas mazāk jaukt kopā. Vēl ēdienkartē ie­kļaujams dabīgais medus, rozīnes, rieksti. Nedrīkst pārēsties! Laiku pa laikam jāievēro atslodzes dienas. Jāizšķir divi da­žādi jēdzieni — badošanās un atturēšanās no ēšanas. Ne­viens dzīvnieks labprātīgi nebadojas, taču jūs noteikti būsiet ievērojuši, ka slimi dzīvnieki pārstāj ēst (bet ne dzert). Bado­šanās iesākas tad, kad organismā izbeidzas no ārpuses pienā­košo pārtikas vielu rezerves, parasti tas notiek pēc 4 — 6 ne­ēšanas dienām. Šādi nelieli gavēņi attīrīs jūsu organismu, ļaus tam atpūsties, jo gremošanas process arī prasa enerģiju, lomēr jāatceras, ka dažu slimību gadījumā atturēšanās jūsu kaiti var tikai saasināt, tāpēc iesākumā būtu jāgriežas pie ārsta dietologa. Iespējams arī daļējs gavēnis — atteikšanās no viena vai vairākiem produktiem. Bez tam šāda atturēša­nās nostiprinās jūsu gribasspēku. Tomēr ēšanas režīma iz­mainīšana vien vēl jūsu garīgo attīstību neveicinās. Pārmērī­ga badošanās var novest pie pilnīgi pretēja rezultāta!



JOGA, FIZISKIE VINGRINĀJUMI

Daudzi cilvēki uzskata, ka "garīguma" kultivēšanai obli­gāti nepieciešams nodarboties ar kādu no Austrumu jogas sistēmām. Tas taču ir tik eksotiski un noslēpumaini! Īstenībā tas, ko mēs parasti saprotam ar vārdu "joga", ir tikai neliela daļa no veseluma, kuru grūti aplūkot sadalītā veidā. Cilvē­kam, kas vēlas nodarboties ar kādu no indiešu jogas sistēmām, būtu jāapgūst arī Indijas vēsture, filosofiskās un reli­ģiskās sistēmas, pilnībā jāiejūtas šīs kultūras mentalitātē. Bez tam viņam būtu arī jāatrod zinošs skolotājs. Joga — tā ir sena, izsmalcināta māksla, pasaules uzskats, kas veidojies mums visai neierastos apstākļos, tādēļ jogas adaptācija Zie- meļeiropā ir visai problemātiska. Pastāv pat uzskats, ka jogas vingrinājumi ir kaitīgi eiropiešu ķermeņiem, kas gan gluži neatbilst īstenībai.

Tomēr fiziska aktivitāte cilvēkam ir nepieciešama. Fiz­kultūra saprātīgās devās paaugstina cilvēka enerģētisko lī­meni. Fizkultūra, kustības māca cilvēkam izjust un kontro­lēt ķermeni.



SEKSS

Šodien nav iespējams uzrakstīt grāmatu, nepieskaroties šai tēmai. Nu kā tad bez tā!

Sekss ir cieši saistīts ar cilvēka personību kā veselumu. Tas, kādi esam seksā, lieliski parāda, kādi mēs vispār esam dzīvē. Nav kaut kāda seksa paša par sevi, to nevar aplūkot atrauti no personības, cilvēku savstarpējām attiecībām. Mal­dīgi ir domāt, ka sekss ir tikai fizisku vingrojumu kopums — pietiek pārzināt visus paņēmienus, un jūs būsiet labs ar visiem un pasargāts no visa.

Seksuālā enerģija ir tā pati enerģija, ko cilvēks izmanto jaunradē, darbā ar sapņiem, dziedināšanā. Svarīgi ir prast šo enerģiju transformēt, sublimēt. Tai piemīt milzīgs spēks, kas, aplami izmantots, var jūs pilnībā sagraut. Ikvienam zināms, ka nekārtīga dzimumdzīve noved pie dažādām sli­mībām. Bet bez šī tūlītējā efekta šāda dzimumdzīve stipri ietekmē arī cilvēka Karmu. No sifilisa un gonorejas jūs spē­siet izsargāties, ja vien lietosiet prezervatīvus, bet tas nepa­sargā no nevēlamas Karmas uzkrājumiem. Jūs varat zaudēt enerģiju, jūsos var uzkrāties negatīva, postoša Karma. Kā neizbēgamas sekas jūsu raksturā var notikt nevēlamas iz­maiņas. Seksuālā saskarsme — tā ir enerģijas apmaiņa ar otru cilvēku, nevis nevainīga "glāze ūdens". Ja jūs to darāt nekontrolēti, "pa labi, pa kreisi", jūsos var izveidoties tāds enerģētiskā vampīrisma paveids, kura gadījumā jūsu pozitī­vā Karma var tikt apmainīta pret partneru negatīvo Karmu. Melnās maģijas rituālos tiek izmantots tieši šis "seksuālā vampīrisma" paveids. Tamlīdzīgas prakses ar laiku noved pie fiziska un garīga pagrimuma un enerģijas izsīkuma.

Viss nupat sacītais tomēr nebūt nenozīmē, ka topošais "garīgais meklētājs" nedrīkst vispār ar seksu nodarboties. Vienkārši tam, tāpat kā visam citam, jānotiek "ar mēru", un tad, ja jūs un jūsu partneri vieno noturīgas, stabilas at­tiecības. Ja šādu attiecību nav, tad cilvēkiem parasti ir tiek­sme mocīt sevi un otru cilvēku ar tādām slimīgām emocijām kā greizsirdība, vēlme pakļaut, valdīt. Šīm nevēlamajām jū­tām ar seksu pašām par sevi nekāda sakara nav, tomēr seksa klātbūtne to visu pastiprinās. Rezultātā jūs zaudēsiet ener­ģiju-

Parasti, "nodarbojoties ar seksu", cilvēki risina kādus savus jautājumus, tai skaitā arī karmiskas problēmas, un ļoti reti pievērš uzmanību otra cilvēka problēmām.

Tādā gadījumā sekss cilvēkam ir:
• veids, kā izvairīties no vientulības;
• mīlestības apliecinājums konkrētajam partnerim;
• mīlestības apliecinājums cilvēkam kā tādam;
• veids, kā piesaistīt partnera uzmanību;
• veids, kā iepazīt partneri;
• piedzīvojums, izklaide;
• atbrīvošanās no stresa;
• pašapliecināšanās veids;
• atriebība kādam citam cilvēkam (iepriekšējam part­nerim).


Gadījumā, ja cilvēks risina partnera problēmas, sekss ir:
• pēcnācēju radīšana;
• veids, kā palīdzēt otram cilvēkam apliecināties;
• ārstēšana no frigiditātes vai impotences;
• sakrāla vai kāda cita rituāla izpildīšana;
• otra cilvēka kompleksu ārstēšana.


Tāpēc esiet uzmanīgi — jūsu seksuālā dzīve būs līdzsva­rota tikai tādā gadījumā, ja tajā nedominēs egoisms.


Rūta Kalniņa
Kā kļūt par ekstrasensu

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru