Iekšējie konflikti


Ja es patiešām esmu spēka pilns, 
kur tad atrodas šis spēks
un kāpēc tas man ir apslēpts

Tavi nemitīgie iekšējie konflikti noslēpj šo spēku no tevis. Var pat teikt, ka tu neapzinoties izmanto savu iekšējo spēku, lai radītu konfliktus sevī. Šie konflikti, savukārt, izraisa stresu tavā ikdienas dzīvē, attiecībās ar citiem cilvēkiem un fiziskajā ķermenī.

Ikviena cilvēka pamatbūtība ir tiekšanās pēc miera un laimes, bet gadu gaitā tu esi pieradis atdot enerģiju visam negatīvajam. Tādēļ iekšējā vēlme pēc miera un laimes nepārtraukti konfliktē ar negatīvajiem uzskatiem, ko esi izveidojis savā dzīvē.

Tiklīdz tu, ar spēku apveltītais cilvēks, sapratīsi, kā esi sevī radījis iekšējos konfliktus, tu spēsi veidot sev citādu dzīvi - tādu, kas dabiski sniegs tev laimi.

Jau sākot ar pirmajiem skolas gadiem, pēc tam darba gados un līdz pat aiziešanai pensijā stress ir pastāvīgs pavadonis daudzu cilvēku dzīvē. Ja šis apgalvojums attiecas arī uz tevi, tu, visticamāk, nespēj pilnībā izbaudīt dzīves skaistumu. Tev ir jāiemācās kontrolēt stresu, jo tas patērē neadekvāti lielu daudzumu tavas enerģijas.

Kas rada stresu? Vai tā cēlonis ir sacensība ar citiem skolēniem, kuri saņem augstākas atzīmes? Vai arī to provocē darba kolēģa paaugstināšana amatā, kaut gan tu esi šim amatam daudz piemērotāks? Bet varbūt stresu rada radinieku dzēlīgie izteikumi? Šo uzskaitījumu varētu turpināt bezgalīgi, taču šķiet, ka visos gadījumos stresu izraisa dažādi ārēji avoti, no tevis neatkarīgi cēloņi. Patiesībā ir gluži otrādi — stress rodas tikai un vienīgi tavā iekšienē. Jebkas ārpus tevis esošs var izraisīt stresu tavā psihē tikai tad, ja tavā iekšienē jau pastāv konflikts, kas atbilstoši rezonē.

Kad bērns sāk apmeklēt skolu, viņš nonāk vietā, kur tiek sniegtas zināšanas un prasmes, kas kādudien palīdzēs viņam gūt panākumus dzīvē. Vairākums bērnu ar lielu degsmi uztver šo ieceri un ar prieku sāk mācīties. Tomēr ļoti drīz viņu prieku sabojā pastāvīgs stress, kura cēlonis ir skolotāju, vecāku un citu pieaugušo cilvēku attieksme. Proti, pieaugušie galveno uzmanību pievērš nevis zināšanām, ko skolā ieguvis bērns, bet gan atzīmēm un sekmju lapai.

Cilvēki, kas paļaujas uz Radītāju, galveno uzmanību velta savam darbam un saviem pienākumiem, nevis nemitīgi vērtē kolēģu sasniegumus. Katrs indivīds iet pa savu individuālo dzīves ceļu, tāpēc vienīgās izmaiņas, ko tu spēj radīt, notiek tavā patībā. Atrodot un atrisinot konfliktus sevī, tu dabiski un viegli radīsi iekšējo mieru.

Lai izraisītu jebkādas pārmaiņas sevī, tev pirmām kārtām ir sevi jānovēro un jācenšas izprast. Iesākumā ieteicams ik dienu noteiktu laika sprīdi veltīt savu domu apzinātai novērošanai. Pamazām šī nodarbe kļūs par paradumu, un tu neapzināti darīsi to visu laiku. Kad būsi identificējis savas negatīvās domas, varēsi tās analizēt un iemācīties domāt pozitīvi.

Tu esi garīgās enerģijas "ražotne", un ikviena tava doma ir spēka informācijas pakete. Ļoti svarīgi ir saprast spēka informācijas pakešu nozīmi, jo ar to palīdzību tu veido savu dzīvi.

Nākamajās šīs grāmatas nodaļās tu uzzināsi, kā rodas spēka informācijas paketes un kā tās valda pār tavu dzīvi, kādi domāšanas modeļi izraisa iekšējos konfliktus un kā no tiem atbrīvoties, lai sekmīgi likvidētu stresu savā dzīvē. To zinot, tu dabiski un viegli atgūsi vitalitāti un sasniegsi visu, ko vēlies, turklāt pavisam bez piepūles!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru