Fiziskais ķermenis



Vai es esmu kas vairāk par fizisko ķermeni, 
ko varu saredzēt?

  
Tāpat kā viss Visumā esošais, ari tu esi enerģijas forma.

Tava "pilnā personība" ir daudz lielāka par fizisko ķermeni — par to, kas redzams cilvēka acīm. Arī katra doma, kas rodas tavā apziņā, ir enerģijas forma ar konkrētu vibrāciju, un tā ietekmē konkrētu tava fiziskā ķermeņa orgānu. Tātad tava fiziskā veselība lielā mērā atspoguļo tavus uzskatus un domas. No šī apgalvojuma izriet divi būtiski secinājumi: 
1) cēloņi, kas izraisa problēmas fiziskajā ķermenī, atrodas tavā iekšienē; 
2) tu vari izdziedināt savu fizisko ķermeni, pilnveidojot savus uzskatus un domas.

Katrs orgāns cilvēka fiziskajā ķermenī ir paredzēts konkrētu funkciju veikšanai. Tavas domas par šīm funkcijām vai dzīves aspektiem ietekmē attiecīgā orgāna darbību. Piemēram, rīkle ir sazināšanās centrs, tādēļ cilvēki, kas nemāk skaidri izteikt savas domas, bieži vien sūdzas par sāpēm kaklā un aizsmakumu. Visticamāk, kādreiz dzīvē šiem cilvēkiem ir gadījies nonākt situācijā, kad viņu paustais viedoklis tika uztverts noliedzoši vai negatīvi. Rezultātā notikušais ir atstājis īpaši dziļu ietekmi viņu zemapziņā, radot priekšstatu, ka teikt citiem patiesību nav droši. Turpmākajā dzīvē šis priekšstats nelabvēlīgi ietekmē rīkles zonas veselību.

Gan vairogdziedzeris, gan virsnieru dziedzeris kontrolē citu hormonu dziedzeru funkcijas, savukārt šie hormonu dziedzeri nodrošina adekvātu fiziskā ķermeņa funkcionēšanu. Cilvēki, kuriem kontrolēšana ir svarīgs faktors dzīvē, kuri baidās pakļauties citu kontrolei un tāpēc paši cenšas kontrolēt citus, bieži vien sirgst ar vairogdziedzera vai virsnieru dziedzera slimībām.

Tie, kuri uzskata, ka viņu pleciem uzkrauti pārāk daudzi pienākumi, mēdz slimot ar spondilozi. Galvenā problēma šādos gadījumos ir nevis paši pienākumi vai to daudzums, bet gan indivīda attieksme pret tiem. Ja cilvēks apzinās savus pienākumus un padodas Radītāja vadībai, pienākumu pildīšana viņam nesagādā nekādas grūtības. Tad viņa rīcībā dabiski nonāk visi nepieciešamie resursi konkrēto pienākumu izpildei.

Ikviens cilvēks šajā Visumā ir veidots no mīlestības, tāpēc mīlestība ir esamības būtiska vajadzība. Tomēr dažādie negatīvie priekšstati, kas nogulsnējušies zemapziņā nepatīkamu notikumu rezultātā, neļauj pilnībā izjust mīlestības svētlaimi. Šis trūkums izraisa ar sirdsdarbību saistītus veselības traucējumus vai pat sirdstrieku.

Tuvojoties vecumam, daži cilvēki ar rūgtumu aptver, ka laiks ir ātri aizslīdējis un viņi nav pilnībā izdzīvojuši savu dzīvi. Acīmredzot dažādu iemeslu dēļ šie cilvēki ir lieguši sev neierobežoto mīlestību, kas ir viņu esamības būtība. Fiziskas sāpes bieži vien rodas mīlestības trūkuma dēļ, t.i., dziļa vēlme izjust patiesu mīlestību izraisa sāpes fiziskajā ķermenī.

Lūk, piemērs no reālās dzīves. Kāds vīrietis, zemākā  līmeņa grāmatvedis lielā korporācijā, sameloja savai topošajai sievai, ka viņš ir viens no šīs korporācijas direktoriem. Šo nepatieso informāciju apstiprināja ari vīrieša radinieki. Kad sieva pēc laulībām uzzināja patiesību, viņa bija ļoti aizvainota un sadusmota. Arī jaunais vīrs jutās vainīgs; viņš gribēja virzīties uz priekšu pa karjeras ceļu, tomēr nevienā darba intervijā neguva pietiekamus rezultātus. Nesaskaņas ģimenē kļuva aizvien biežākas. Drīz vien vīrietis nomira smadzeņu audzēja dēļ. Radinieki bija šokēti un jautāja cits citam: "Kā gan tas varēja tik pēkšņi notikt?" Bet fakts ir tāds, ka tas nenotika pēkšņi un negaidīti. Jauno vīrieti nogalināja vainas izjūta, proti, viņš jutās vainīgs, jo nespēja ne sasniegt izvirzītos mērķus profesionālā jomā, ne arī piepildīt sievas cerības.

Kāda mana draudzene, kuru es pieminēju jau iepriekš, bija neapmierināta ar dzīvē izveidojušos situāciju. Viņa bija spiesta pārtraukt profesionālo karjeru un pievērsties mājturībai un bērna audzināšanai. Kamēr sieviete centās sakārtot savas domas un akceptēt dzīvi tādu, kāda tā pašlaik ir, viņas tēvs atklāja, ka esot ļoti vīlies meitas izvēlē. Viņš esot cerējis, ka meita turpinās profesionālo karjeru. Tēva izteikums ļoti sāpināja manu draudzeni un traumēja viņas ego. Nākamajā dienā, verot ciet virtuves atvilktni, sieviete stipri savainoja labās rokas rādītājpirkstu. Ja viņa būtu saglabājusi sevī iekšēju mieru un skaidrību par prioritātēm, tēva vilšanās nebūtu viņu aizskārusi un viņa nebūtu piesaistījusi traumu savam rādītājpirkstam, kas simbolizē cilvēka ego.

Kājas un rokas simbolizē kustību cilvēka dzīvē. Pirms pāris gadiem, kad mans vīrs gaidīja norīkojumu darbam citā pilsētā, viņš vairākas reizes savainoja potītes. Līdzšinējā amatā viņš bija guvis lielus panākumus un gribēja īstenot vēl dažus uzlabojumus savā nodaļā pirms pārcelšanās. Taču mans dzīvesbiedrs vēlējās rīkoties straujāk, nekā tas bija iespējams fiziski, tāpēc guva ievainojumus kājās.

Neviens fizisks ievainojums nerodas bez konkrēta "uzaicinājuma".

Ģenētika un uzturs, neapšaubāmi, ievērojami ietekmē ikviena cilvēka fizisko ķermeni. Tomēr uzskats, ka bērns noteikti saslims ar diabētu, ja viņa vecākiem ir šī slimība, veicina diabēta attīstību tikpat lielā mērā kā gēni. Vairākumam cilvēku ir raksturīga tendence atbalstīt tos pašus uzskatus, kurus atbalstīja viņu vecāki. Un, iespējams, daži no šiem uzskatiem bija cēlonis, kāpēc konkrētajiem vecākiem pašiem radās diabēts. Tādējādi sekošana vecāku negatīvajiem uzskatu modeļiem veicina arī bērna saslimšanu. Ja šis bērns domās pozitīvi, viņš baudīs iekšēju mieru, spēs koncentrēties uz veselību un dabiski piesaistīs savam ķermenim vispiemērotāko uzturu.

Gremošanas sistēmas darbība ir saistīta ar indivīda spēju veidot attiecības. Piemēram, ja tev ir grūti veidot saskanīgu kopdzīvi ar kādu cilvēku, tavā gremošanas sistēmā paaugstinās skābes saturs. Tam, ko tu ēd, ir liela nozīme, jo uzturs nosaka fiziskās veselības stāvokli, savukārt tavas domas ir ļoti svarīgas, lai mazinātu vai intensificētu kādus konkrētus simptomus fiziskajā ķermeni.

Mugura ir balsta sistēma, tā nodrošina ķermeņa vertikālu stāvokli. Tas nozīmē, ka muguras veselību ietekmē visi ar atbalstu saistītie priekšstati. Esmu ievērojusi, ka daudzi cilvēki izjūt nedrošību finansiālās situācijas dēļ; citiem vārdiem sakot, viņi raizējas par savu materiālo atbalstu. Iespējams, tāpēc mūsdienās tik daudz cilvēku sūdzas par sāpēm muguras lejasdaļā.

Visi minētie piemēri pārliecinoši pierāda, ka cerības, prasības, nedrošība, vainas izjūta, citu vainošana u.c. negatīvās enerģijas ir fizisko ciešanu cēloņi. Šī tēma ir tik svarīga, lai par to uzrakstītu atsevišķu grāmatu; bet šajās lappusēs es vēlos akcentēt pašu svarīgāko: tava fiziskā veselība ir tava izvēle. 

Pareizā stratēģija paliek tā pati - rūpīgi vēro spēka informācijas paketes, ko nosūti Visumā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru