Noslēpumainā zemapziņa



Kāda nozīme ir tam, 
kas slēpjas manā zemapziņā?

Visu, ar ko tu saskaries šodienas dzīvē, — prieku, bēdas, pārticību, nabadzību, dažādus notikumus, draugus un radiniekus —, tu pats esi "radījis sev" daudzu gadsimtu laikā (tik ilgi vairākums cilvēku jau dzīvo uz šīs planētas).

Tavi priekšstati veido tavu dzīvi, piesaistot tev konkrēta tipa cilvēkus, liekot tev rīkoties konkrētā veidā un iesaistot tevi konkrētos notikumos. Šie priekšstati ir veidojušies laika gaitā; tās ir mācības, ko esi guvis personiskās pieredzes rezultātā. Mācības, ko tu gūsti pašreizējā dzīvē, vispirms saglabājas kā tavi apzinātie uzskati, bet vēlāk daudzi no tiem pārceļo uz zemapziņu. Tādējādi priekšstati, ko esi izveidojis iepriekšējās dzīvēs, paliek tavā dvēselē kā zemapziņas nospiedumi un rada pašreizējās domas tavā prātā.

Visuma Radītājs ir visuvarena, visuresoša enerģija, kas plūst tev apkārt un tavā iekšienē. Katra tavā apziņā dzimusī doma ir komanda, ko šī enerģija izpilda tūlīt pēc attiecīgās domas rašanās. Visuma enerģija vienmēr ir gatava izdarīt jebko, kas nepieciešams tavu vēlmju īstenošanai. Tāpēc tev jābūt pilnīgi pārliecinātam par to, ko tu lūdz. Ja tavā prātā cīnās vairāki konfliktējoši uzskati, tie izraisa stresu un konfliktējošas situācijas reālajā dzīvē.

Tiklīdz būsi identificējis un likvidējis savus negatīvos domāšanas modeļus, tavā apziņā paliks tikai pozitīvie modeļi un tavas vēlmes nekavējoties piepildīsies.

Reiz es iedomājos, ka man vajag jaunu maku, un jau pēc pāris dienām kāds mīļš cilvēks man to uzdāvināja.

Citreiz es padomāju, ka man galīgi apnicis viens no maniem kurpju pāriem, un jau tajā pašā vakarā šie apavi lietus dēļ bija tik ļoti sabojāti, ka nācās tos izmest. Šie ir paši triviālākie vēlmju īstenošanās piemēri no manas ikdienas dzīves, tomēr tie apliecina visiem cilvēkiem piemītošo potenciālu veidot un ietekmēt dzīvi. Vēlmju fiziskā īstenošanās ir realitāte — tas, ko piedzīvot lemts ikvienam. Atbrīvojies no saviem negatīvajiem priekšstatiem, tu uztversi šādu dzīvesveidu kā pilnīgi dabisku, un tāds tas patiešām ir!

Pagātnes pieredze ir smaga nasta tavai dvēselei. Tu neatceries konkrētus notikumus no savām iepriekšējām dzīvēm, tomēr tie ir būtiski ietekmējuši tavu dvēseli.

Konkrētā notikuma brīdī tu gūsti kādu mācību saskaņā ar savu intelekta līmeni un attīstības stadiju, bet pēc tam iegūtā mācība uz ilgu laiku paliek tavā zemapziņā, līdz kāds cits notikums to izmaina. Kamēr šī mācība paliek tavā zemapziņā, tā nemitīgi darbojas: tu tiec pasargāts no līdzīga notikuma, ja pieredze bijusi slikta, vai arī gūsti prieku vēlreiz un vēlreiz, ja pieredze bijusi laba. 

Pieņemsim, ka tevi ir piekrāpis kāds cilvēks, kuram uzticējies. Tu jūties satriekts un nevis apgūsti mācību, ka turpmāk jābūt vērīgākam un piesardzīgākam, bet gan nospried, ka nevienam nedrīkst uzticēties. Šis spriedums liks tev saistīties ar neuzticamām personām, līdz tu apzināsies patieso vēstījumu: nedrīkst uzticēties neuzticamiem cilvēkiem (iespējams, ciešanu periodā tu nemaz nesapratīsi, ka tieši tava reakcija uz krāpšanu ir radījusi vēl lielāku postu tavā dzīvē), toties, ja kādā brīnišķīgā dienā tevi iepriecinās draugi, tu nodomāsi, ka īsti draugi vienmēr ir labestīgi. Noglabājot savā zemapziņā šādu priekšstatu, tu radi sev svētību — daudzus uzticamus draugus daudzās turpmākajās dzīvēs.

Ikdienas dzīvē tavas domas nosaka galvenokārt tava prāta apzinātā daļa. Prāts ir ļoti noderīgs instruments, ko cilvēkiem piešķīris Radītājs, taču ideālā gadījumā prāts būtu jāizmanto tikai tad, kad tas patiešām nepieciešams, — piemēram, lai izvēlētos labāko no vairākiem variantiem vai pieņemtu kādu lēmumu. Diemžēl vairākums cilvēku nodod prātam visu varu un tas sāk valdīt pār viņiem. Ja tā noticis ari ar tevi, tu esi zaudējis saikni ar savu augstāko būtību, kurai ir daudz plašākas un cildenākas ieceres par tavu dzīvi. Tu nevari piekļūt savai zemapziņai, un tā kļūst par neizprotamu noslēpumu.

Zemapziņas priekšstati iegūst lielāku varu nekā apziņā veidotie, jo pēdējie mainās atbilstoši jauniem notikumiem tavā dzīvē, turpretī pirmie paliek nemainīgi. Tu bieži neapzinies, kas atrodas tavā zemapziņā, bet tur esošais nemitīgi izpaužas tavā dzīvē.

Atskatoties atpakaļ uz savas dzīves ritējumu, tu noteikti ieraudzīsi nozīmīgus situāciju modeļus. Daži no tiem ir pozitīvi, piemēram, prasme lietderīgi izmantot lielu materiālo bagātību vai spēja veidot sirsnīgas attiecības ar tuviniekiem, bet citi - negatīvi, teiksim, pašapziņas trūkuma dēļ piedzīvotas nepatīkamas situācijas vai neprasme skaidri formulēt savas domas. Šo situāciju modeļi atspoguļo pozitīvos un negatīvos priekšstatus, kas nogulsnējušies tavā zemapziņā.

Kad sapratīsi, kāda veida negatīvie priekšstati atrodas tavā zemapziņā, varēsi nomainīt tos ar pozitīviem priekšstatiem. Šim nolūkam vari izmantot, piemēram, pozitīvu apgalvojumu atkārtošanu vai reiki un tetas dziedniecību.

Lai arī kādu priekšstatu nomaiņas metodi tu izvēlētos, galvenais mērķis ir mazināt iekšējo stresu. Tiesa, vispirms tev ir jāapzinās fakts, ka tu esi daudz kas vairāk par to, ko redzi spogulī. Fiziskais ķermenis un apziņa ir tikai instrumenti, kas tev doti dienišķo vajadzību īstenošanai, lai tava augstākā būtība tikmēr netraucēti virzītos uz priekšu pa savu ceļu. Ja kaut pāris minūšu katru dienu veltīsi tam, lai objektīvi - it kā no attāluma — paraudzītos uz savu dzīvi, tu bez grūtībām identificēsi un apzināsies gan savu patieso būtību, gan augstāko mērķi. Viss pārējais ir kā dažādi piederumi karavānā; fiziskais ķermenis ir transportlīdzeklis jeb ārējais apvalks tavai augstākajai būtībai. Saprotot savu augstāko būtību, tu iegūsi iekšēju mieru. Un, kad tavā iekšienē valdīs miers, neviena ārēja ietekme nespēs tevi negatīvi satraukt.

Tu esi enerģija. Itin viss, kas eksistē šajā pasaulē, ir enerģija. Visums sastāv no dažādām enerģijas formām, bet tavas acis ir pieradušas saskatīt tikai dažas no tām. (Dažiem cilvēkiem piemīt unikāla spēja saskatīt, piemēram, tādu enerģijas formu kā cilvēka aura.) Ari katra doma ir spēcīgs enerģijas vilnis — kad tu domā par kaut ko, tu dod tam enerģiju. Tādēļ ir svarīgi atcerēties galveno: tiklīdz tu savā apziņā identificē kādu negatīvu priekšstatu, tev ir jābeidz domāt par notikumiem, kas radīja šo negatīvo priekšstatu, un tā vietā jāsūta enerģija atbilstošajam pozitīvajam priekšstatam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru