Daži brīdinājuma vārdi



Ja esi izlasījis šo grāmatu un to sapratis, tu noteikti sajutīsi motivāciju rīkoties, lai īstenotu pozitīvas pārmaiņas savā dzīvē. Tev ir visas iespējas to izdarīt! Varbūt jaunā informācija, ko saņēmi no šīm lappusēm, pēc pāris dienām pagaisīs kaut kur tavā apziņā. Varbūt tu atgriezīsies pie vecajiem domāšanas modeļiem — vienkārši tāpēc, ka tik ilgus gadus esi dzīvojis ar tiem. Ja tu vēl arvien nemitīgi redzi, dzirdi un jūti sev apkārt visu to, kas rada stresu, dzīves realitāte varbūt atkal gūs virsroku pār tevi un tu nespēsi saņemties, lai to mainītu.

Tāpēc ir svarīgi paturēt prātā, ka šo tik nomācošo un smago dzīves realitāti esi radījis tu pats. Tā kā šī realitāte izraisa stresu, tu nolēmi kaut ko mainīt savā dzīvē. Bet, ja turpināsi dot enerģiju līdz šim piekoptajam dzīves modelim, tu turpināsi nepareizi izmantot savas spēka informācijas paketes. Vispirms atzīsti, ka tu pats esi radījis pašreizējo dzīvi. Pēc tam ar labāku sapratni par sevi un savu dzīvi virzies uz priekšu — maini savu domāšanas modeli, pozitīvi ietekmējot turpmāko dzīvi. Dod enerģiju jaunajiem priekšstatiem savā apziņā un tādai dzīvei, kādu tu gribētu dzīvot. Nedomā par to, kas līdz šim tevi nomāca un apgrūtināja. Ir svarīgi ticēt sev un idejai, ka esi pelnījis labāku dzīvi — tādu, par kādu sapņoji.

Tiklīdz atzīsi sev piemītošo iekšējo spēku, dzīves pārveidošana nesagādās nekādas grūtības. Galvenais — sākumā rūpīgi vēro un koriģē savus domāšanas modeļus. Neapspied negatīvās domas, vienkārši vēro, kā tās atnāk, un centies saprast to cēloni. Atceries, ka visu tavu ciešanu iemesls atrodas tevī pašā. Šī atziņa dos tev ārkārtīgi lielu spēku, jo tā pauž vissvarīgāko domu, proti, tev ir jāattīsta un jāpilnveido sevi, lai atbrīvotos no likstām un nelaimēm.

Ko tu dari, nonācis nepatīkamā situācijā? Aizbēdz un centies izvairīties no problēmas? Tā būtu nepareiza rīcība, jo aizbēgot tu aiznestu sev līdzi negatīvo potenciālu un jau tuvākajā nākotnē atkal saskartos ar tādu pašu problēmu. Ja nepatīkamā situācija ieilgst un aizbēgt no tās nav iespējams, tu varbūt sūdzies un kurni, vairojot negatīvo enerģiju spēku. Vislabākais risinājums šādā situācijā, nenoliedzami, būtu savas attieksmes mainīšana, turklāt tas nemaz nav grūti. Ego ir tikai maldīgs aizsargapvalks, ko tu esi izveidojis ap sevi, atrodoties tālu no savas īstās būtības. Šis ego neļauj nokļūt pie tavas būtības nekam tādam, ko nepieņem tava apziņa. Tu acīmredzot nevēlies atzīt, ka pats esi atbildīgs par visām nelaimēm savā dzīvē un ka tavā iekšienē varētu būt kas tāds, kas noteikti jāmaina.

Doma, ka jāieskatās sevī, lai mainītu savus priekšstatus, nav pretrunā ar sevis akceptēšanu un neierobežotu mīlestību pret sevi. Sevis akceptēšana un neierobežota mīlestība pret sevi netraucē tev novērot savas domas, lai identificētu negatīvos priekšstatus. Priekšstati, kas noglabāti tavas zemapziņas līmenī, atrodas ārpus apziņas ietekmes sfēras. Tos veido tavas pagātnes pieredzes, un šobrīd tu ļoti daudz ko no šim pieredzēm vairs neatceries. Acīmredzot kādā attīstības posmā tev šķita pareizi izveidot šādus priekšstatus. Ja tagad šie priekšstati rada tev nepatīkamu vidi un situācijas, tos vajag identificēt, atzīt un koriģēt.

Esmu satikusi tādus cilvēkus, kuri uzskata, ka viņi ir vislabākie (neapšaubāmi, ļoti pozitīvs priekšstats), jo gadu gaitā centušies saprātīgi un efektīvi kontrolēt ikvienu situāciju. Tieši šādiem cilvēkiem ir grūti saprast, ka viņi kaut kādā veidā varētu būt atbildīgi par savām ciešanām. Viņi uzskata, ka citi rīkojas nepareizi un liek viņiem ciest. Lai kā es censtos izskaidrot šiem cilvēkiem iekšējā spēka būtību, viņi to uztver noraidoši. Acīmredzot viņu dvēseles vēl nav gatavas nomest savu "lieko nastu" un nav iemācījušās atziņas, kas ir būtiskas viņu attīstībai.

Tev jāpiedzīvo ciešanas, lai augtu un attīstītos tikai tik ilgi, kamēr tu pats uzskati, ka ciešanas ir nepieciešamas. Reizēm ciešanu iemesls ir tāds, ka ciešanas konkrētajam cilvēkam kaut kādā ziņā ir noderīgas. Piemēram, kāda sieviete nepārtraukti slimo tikai tāpēc, ka sava vīra uzmanības apliecinājumus — pēc kuriem tik ļoti ilgojas - saņem tikai tad, kad ir sasirgusi. Viņas dvēsele neļauj viņai pilnībā atlabt. Šai sievietei dzīvē nav nekā cita, pēc kā ilgoties.

Lai mainītu savu dzīvi un atbrīvotos no visa, kas tajā nevēlams, tev tas ir ļoti jāgrib. Sāc ar vienu savas dzīves jomu, kas sagādā tev nepatīkamas emocijas. Tiklīdz ieviesīsi pozitīvas pārmaiņas šajā jomā, iegūsi pašpārliecību, kas ļaus tev sekmīgi īstenot arī lielākus mērķus. Velti vairāk laika sev: izmanto vienatnes brīžus, lai ļautu būt sev pašam un novērotu savas domas. Vienmēr atceries, ka tu esi visvarenā Radītāja radīta būtne un ka visa kosmiskā enerģija virzās saskaņā ar tavām komandām. 

Akceptē sevi tādu, kāds šobrīd esi, un mīli sevi neierobežoti. Tāds ir tavas esamības dabiskais stāvoklis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru