Karmas likums



Vai manu tagadnes ciešanu cēlonis
ir slikta rīcība pagātnē?


Parasti tikai tad, kad dzīvē ienāk ciešanas, cilvēki sāk domāt par garīgumu un aktuāls kļūst termins "karma".

Viena no populārākajām nostādnēm ir šāda: ja tava karma ir laba, tu saņem dzīves balvas, turpretī, ja karma ir slikta, tu piedzīvo ciešanas. Taču vairākumam cilvēku ir grūti akceptēt faktu, ka par kādu savu rīcību, kuru viņi nemaz neatceras, tagad ir jāmaksā ar tik lielām ciešanām.

Lai labāk izprastu karmas likumu, ieteicams paskatīties uz pašreizējo dzīvi kā uz vienu īsu posmu ļoti ilgā dvēseles ceļojumā. Ikviena cilvēka karmu veido viņa reakcija uz situācijām, cilvēkiem, apstākļiem utt. Piemēram, tu konstatē, ka kāds sens draugs ir kļuvis augstprātīgs, jo nesen saņēmis milzīgu mantojumu. Šo situāciju tu vari skaidrot kā sava drauga izvēli (citiem vārdiem sakot — kā viņa karmu) vai arī pieņemt lēmumu, ka nauda samaitā cilvēkus. Taču, nostabilizējot savā zemapziņā šādu priekšstatu, tu bloķē naudas ieplūšanu savā dzīvē! Un vēl kāds piemērs. 
  
Vīrs, kurš bijis neuzticīgs savai sievai, izjūt spēcīgu vainas apziņu un nospriež, ka nav spējīgs veidot labas attiecības ar dzīvesbiedri. Šī priekšstata dēļ viņam būs nelaimīga laulība arī nākamajā dzīvē. Lūk, kā karma nosaka likteni.

Dažkārt karma tiek uztverta kā Dieva sods - "Ja es rīkošos slikti, Dievs mani sodīs". Tas ir ļoti izplatīts uzskats, kas rada cilvēkos bailes no Dieva. Šādos gadījumos kā vārda "ticīgs" sinonīms tiek izmantots jēdziens "dievbijīgs". Bet kā tad ir īstenībā?

Dievs ir patiesa mīlestība bez jebkādiem nosacījumiem. Lai ko tu darītu, Viņš vienmēr ir tev līdzās, sniedzot savu mīlestību un atbalstu. Viņa mīlestība pret tevi nekad nebeidzas. Dievs tevi mīl tik ļoti, ka daļu no sevis ir ielicis tevī, piešķirot tev spēju radīt. Tas nozīmē, ka tu kopā ar Viņu radi savu dzīvi, izmantojot domas, vārdus un darbus. Ja uzskatīsi, ka Dievs ir būtne, no kuras jābaidās, tu liegsi sev iespēju saņemt Viņa žēlastību. Dievs savā mīlestībā vispār netuvosies tev, ja saņems vēstījumu (tavu domu formā), ka baidies no Viņa.

Dievs mīl tevi tieši tāpat, kā vecāki mīl savus bērnus, lai arī kādas palaidnības viņi darītu. Radītājs ir tavs patiesais tēvs un māte. Katrā ģimenē pastāv noteikti pareizās uzvedības noteikumi un noteikta sodu sistēma, kuras nolūks ir iemācīt bērnam vecāku izpratni par vislabāko dzīvesveidu. Vecāku uzdevums ir virzīt bērnu pa pareizo ceļu, lai viņš gūtu vislielāko labumu no savas dzīves. Arī Dieva radītajā Visumā pastāv noteikti likumi, kas valda par tevi, un viens no tiem ir karmas likums. Saskaņā ar šo likumu tu par savu rīcību saņem balvu vai atmaksu — atkarībā no attiecīgās rīcības.

Savu karmu tu radi pats, jo tik lielu spēku tev ir devis Radītājs. Ja katru savas dzīves brīdi izdzīvosi ar pilnu apzināšanos, nevis iesi pa dzīvi kā mēnessērdzīgais, tu radīsi sev lielisku dzīvi un lielisku pasauli. Ja beigsi uzskatīt sevi par nelaimīgu pasaules un konkrēto situāciju upuri, tava dzīve kļūs par brīnišķīgu notikumu virkni.

Saprast un atzīt, ka tikai un vienīgi tu pats esi izvēlējies savu dzīvi pašreizējos apstākļos, - tas ir pirmais solis ceļā uz pozitīvām pārmaiņām. Lai varētu kaut ko mainīt, ir jāpieņem divi fakti. 

Pirmkārt, situācija ir tāda, kāda tā ir.

Otrkārt, tev piemīt spēks to mainīt. Noliedzot situāciju vai izvairoties no tās, tu ļauj tai turpināties.

Piemēram, tev šķiet, ka kāds cilvēks ir tavs ienaidnieks, jo viņš nemitīgi cenšas kaitēt tavām interesēm. Tavuprāt, viņš ir ļaundaris, bet tu — varonis. Taču ļaundari ir sastopami tikai kinofilmās, jo Radītājs nav radījis nevienu pašu ļaundari. Viņš ir radījis visus cilvēkus vienlīdzīgus, ar vienādu radošo enerģiju, un Viņš turpina dot visiem vienādu svētību - neierobežotu mīlestību uz mūžiem. Šādos brīžos atgādini sev, ka vienīgi tu pats ar saviem uzskatiem esi radījis pašreizējo situāciju, kuras sastāvdaļa ir šis otrs cilvēks, tā dēvētais "ļaundaris". Arī viņš izdzīvo savu karmu, un pār viņu valda viņa priekšstatu kopums.

Pozitīvās enerģijas, piemēram, līdzjūtība un piedošana, var novest šo situāciju līdz labvēlīgam atrisinājumam, turpretī negatīvās enerģijas, tādas kā dusmas un atriebības kāre, tikai paildzinās tavas ciešanas. Turklāt dziļi sakņotas dusmas un atriebības vēlme var sagādāt tev ciešanas vairākās dzīvēs pēc kārtas. Tas nozīmē, ka tu atkal un atkal iekļūsi sarežģītās situācijās ar to pašu dvēseli, tikai cita cilvēka fiziskajā veidolā. Ironiski, bet bieži vien šādas mīlestības un naida pilnas attiecības saista brāļus, kuriem ir kopējs bizness un kuri tādēļ cīnās par varu. Tā kā šajās attiecībās pastāv mīlestība, brāļi nespēj pārcirst viņus vienojošo saikni un izturēties neitrāli viens pret otru. Tomēr ego, ko viņi izveidojuši ap savu ievainojamo patību, ļauj izpaust tikai naidu un atriebības vēlmi.

Tikai tevis paša radītā karma piešķir tev sodu vai balvu par padarīto. Dievs tevi mīl tādu, kāds esi.

Ikkatru mirkli tu veido savu likteni ar domām, vārdiem un darbiem. Ta ir tava karma. Tu ne uz sekundi nevari izvairīties no savas karmas, jo visu laiku dzīvo saskaņā ar to. Bet tu vari to novērot, lai apzināti vairotu savas karmas "pozitīvo bilanci". Šobrīd tu dzīvo saskaņā ar savu pagātnes karmu, bet tava tagadnes karma nemitīgi rada un maina tavu turpmāko likteni. Tavas dzīves norisi nediktē neviens cits kā vien tu pats ar savu karmu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru