Nedrošība



Neskaidrība dzīvē rada nedrošību tevī.


Vai tu gribētu zināt savu nākotni? Iespējams, jā. Tomēr nākotne ir neskaidra, un šis fakts izraisa nedrošību vispirms tavā prātā un pēc tam arī tavā iekšienē. Kad esi nedrošs, tu juties nelaimīgs, un šīs negatīvās emocijas izplūst no tevis uz apkārtējiem cilvēkiem.

Bagāti cilvēki bieži vien izjūt nedrošību par savu materiālo situāciju nākotnē. Slimnieki baidās, ka viņu veselība varētu kļūt vēl sliktāka. Skolēni un studenti nejūtas droši par savām sekmēm un pārcelšanu nākamajā klasē vai kursā. Darbinieki nav pārliecināti par paaugstināšanu amatā un karjeras izaugsmi. Uzņēmēji raizējas par sava biznesa attīstību. Gados vecāki ļaudis baidās par savu labklājību vecumdienās. Šie piemēri rāda, ka nedrošība var ieviesties ikviena cilvēka domāšanas sistēmā jebkurā dzīves posmā, bet - un tas ir ļoti svarīgi! - tas notiek tikai tad, ja indivīds pats to pieļauj.

Viens no galvenajiem nedrošības cēloņiem ir nepietiekama uzticēšanās Radītājam un pašpārliecības trūkums. 
  
Ticība sev ir ārkārtīgi svarīgs priekšnosacījums, lai tu spētu radīt sev tādu dzīvi, kādu vēlies. Tev tikai ir skaidri jāapzinās, ko tu gribi; tad uzticēšanās un padošanās Radītājam viegli sniegs tev visu, pēc kā tiecies. Tavs uzdevums ir laikus identificēt un koriģēt tās spēka informācijas paketes, kas kaitē tavai pašpārliecībai un paļāvībai Radītājam.

Ja cilvēks ir pārliecināts par sevi, viņš sūta spēka informācijas paketes saviem mērķiem un spējai tos īstenot.

Piemēram, bagātiem cilvēkiem ir jāsaprot savs bagātības radīšanas spēks, lai turpinātu to vairot, nevis jābaidās, ka kāds varētu viņiem atņemt sarūpēto mantu. Gados vecākiem cilvēkiem ir pilnībā jāuzticas Radītājam — Viņš nodrošinās sirmgalvjiem tādu dzīvi, kādu viņi vēlas. Studentiem ir jātic sev un jākoncentrējas uz saviem mērķiem, tad viņi tos sasniegs neatkarīgi no ārējiem apstākļiem. Līdzīgā veidā - ar pilnīgu pašpārliecību un ticību sev un Radītājam — darbinieki un uzņēmēji var virzīties uz priekšu pa savu izaugsmes ceļu, lai kāds būtu kolēģu un konkurentu attīstības modelis.

Vecāki, it sevišķi Indijā, parasti uzskata, ka dēls būs tas, kurš apgādās viņus sirmā vecumā. Vairumā gadījumu arī dēlam veidojas uzskats, ka vecāki no viņa sagaida šādas rūpes. Tomēr problēmas rodas pēc tam, kad dēls apprecas un šajā situācijā iesaistās viņa sieva. Dēlam ir sācies jauns dzīves posms, un viņš no tā gaida daudz prieka. 

Tas pats, protams, attiecas arī uz viņa sievu. Jaunlaulātie iepazīst viens otru un cenšas pilnībā akceptēt jauno dzīves modeli. Viņi ir dzimuši un uzauguši atšķirīgās vidēs, tāpēc iepazīšanas process nav viegls. Turklāt vīramāte vēro katru jaunās vedeklas rīcību un reakciju, vērtējot to pēc savu prasību kritērijiem. Vedekla izjūt nedrošību, jo nezina, ko tieši vīramāte no viņas gaida. Tātad — pat tad, ja nesaskaņas ģimenē parādās tikai vēlākā periodā, to sēkla ir iesēta jau laulības sākumā.

Vairākums cilvēku izjūt nedrošību, kad mēģina pārņemt dzīves vadības grožus savās rokās. Šādas rīcības iemesls ir nepietiekama uzticēšanās Radītājam. Ja pilnībā uzticēsi savu dzīvi Radītāja vadībai, tu saņemsi tikai to, kas tev ir vislabākais. Ja pilnībā ticēsi sev un Radītājam, tevī nemaz nebūs vietas nedrošībai. Turpretī, ja nespēsi uzticēties ne sev, ne Radītājam, neuzticēšanās vibrācijas nosūtīsi ari citiem cilvēkiem.

Nedrošība neļauj tev iegūt to, kā dēļ jūties nedroši.

Nedrošība rada tikai ciešanas. Lai atbrīvotos no nedrošības, tev ir radikāli jāmaina sava attieksme. Kad sapratīsi šādu nepieciešamību un to, ka tavas spēka informācijas paketes tiek sūtītas nepareizajā virzienā, tu varēsi tās koriģēt un dzīvot daudz laimīgāku dzīvi, bez jebkādām nedrošības izpausmēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru