Perfektums - mirāža



Vai tad ikvienam nav jātiecas pēc perfektuma itin visās lietās?

  
Iespējams, tu, tāpat kā vairums cilvēku, tiecies būt perfekts itin visās dzīves jomās. Tā ir lieliska attieksme... tomēr ne tādā gadījumā, ja tu akceptē sevi tikai tad, kad esi perfekts.

Vai vari definēt terminu "perfektums"? Pieņemot, ka to vari, vai esi pārliecināts, ka tā ir "perfekta" definīcija un nekad vairs nemainīsies?

Parasti notiek tā: tiklīdz tu izkop sevī kādu īpašību, kas, tavuprāt, padara tevi perfektu, tu atrodi sevī arī kādu trūkumu. Tad kāpēc tu nemitīgi tiecies pēc perfektuma un sodi sevi, pilnīgi un neierobežoti neakceptējot savu patību, ja sasniegt perfektuma virsotni nemaz nav iespējams? Fakts ir tāds, ka ikreiz pēc šīs virsotnes sasniegšanas (ja tas tomēr izdodas) perfektuma definīcija "paceļas" vēl par vienu atzīmi augstāk.

Tu nepārtraukti salīdzini sevi ar citiem cilvēkiem. Un visas tās īpašības, kas tev patīk citos, kopā ar tām īpašībām, kas tev patīk sevī, zināmā mērā definē perfektumu. Pēc tam tu centies pilnveidot sevī šīs īpašības līdz pašiedomātai perfektuma robežai.

Tomēr atceries, ka katrs cilvēks atrodas atšķirīgā stadijā savā individuālajā esamības ceļojumā. Cilvēka personību veido viss, ko viņš jau ir iemācījies un ko mācās pašlaik.

Tas nozīmē, ka vienā laika momentā nevar pastāvēt divi cilvēki ar pilnīgi identiskām personībām. Ikviens cilvēks uz šīs planētas šobrīd atrodas ar mērķi iegūt kādu konkrētu atziņu. Arī tava pieredze balstās uz mācībām, kas tev jāapgūst, lai tu augtu un attīstītos. Tāpēc respektē sevi tādu, kāds tu esi.

Tu patiešām esi perfekts tāds, kāds šobrīd esi.
  
Ja spēsi mīlēt un akceptēt sevi pilnībā, tev būs viegli pāriet uz nākamo evolūcijas stadiju, kur tu varēsi būt tāds, par kādu vēlies kļūt pašreiz.

Radītājs vienmēr uzskata, ka tu esi perfekts tāds, kāds šobrīd esi. Tāpēc Viņš ar nemainīgu mīlestību un konsekvenci izpilda visus tavus rīkojumus, ko sūti Viņam ar savām domām, vārdiem un darbībām. Radītajam nemaz neeksistē perfektuma jēdziens, jo Viņam vienmēr viss jau ir perfekts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru