Rezultāti




1. Atbilde JĀ uz jebkuru no jautājumiem Nr. 14,17,20,21, 23 nozīmē to, ka praktiskas nodarbības parapsiholoģijā jums ir ārkārtīgi nevēlamas!

2. Vairāk nekā trīs pozitīvas atbildes uz jautājumiem Nr.4, 6, 8, 10, 11, 19 — nodarbības nav ieteicamas.

3. Jautājumi Nr. 9 un 18 ir pārbaudes jautājumi. Ja esat atbildējuši NĒ — tas nozīmē, ka jums piemīt slieksme mā­nīt pašiem sevi, uzdot vēlamo par esošo, un tāpēc nodarbī­bas jums nav ieteicamas.

4. Novērtējums:

Pa vienam punktam, ja esat atbildējuši — JĀ uz jautāju­miem 1, 2,5,7,13;15,16,22,25;

NĒ uz jautājumiem Nr. 3, 12,24.



Saskaitiet iegūtos punktus.

Ja esat ieguvuši 0 — 4 punktus — "slikti". 5 — 8 pun­ktus — "vidēji", 9 un vairāk — "labi".

Tiem, kas ieguvuši vairāk nekā 9 punktus, īpaša vērība nodarbībās jāpievērš drošības tehnikas jautājumiem — pār­mērīga nodarbību slodze var izrādīties bīstama, lai gan šiem cilvēkiem ir iedzimtas spējas parapsiholoģijā. Bez tam pa­stiprināta uzmanība drošības tehnikai jāpievērš ari tiem, kas dzimuši Zivju zīmē, jo šim psiholoģiskajam tipam rak­sturīgs trausls garīgais līdzsvars.

Parasti tiek uzskatīts, ka sabiedrības interese par anomā­lām parādībām, mistiku un burvestībām palielinās sociālu satricinājumu un juku laikmetos. Tik tiešām — viss ap mums brūk, vecie ideāli izrādās nederīgi, ierastie stereotipi zūd — kur meklēt atbalstu? Šeit parādās īstā augsne tiek­smei pēc noslēpumainā, nezināmā, slēptas Patiesības meklē­jumiem. Zaudējot atbalsta punktus ikdienas dzīvē, cilvēks tveras pie "pārdabiskā", "nemateriālā", dažādām ilūzijām. Tāda ir parādības viena puse. Tomēr eksistē arī otra — intui­tīvā, pārjutekliskā uztvere var kļūt par faktoru, kas veicina sabiedrības atveseļošanu? Varbūt tā var pavērt jaunas iespē­jas, palīdzēt atbrīvoties no vecā, savu laiku pārdzīvojušā?

Līdzīga interese par okultismu un misticismu parādījās arī XX gs. sākumā. Tomēr tajā laikā šī interese aptvēra tikai šauru lasošās publikas daļu, kamēr mūsdienās tā aptvērusi "plašas tautas masas". Tādēļ būtu lietderīgi raksturot galve­nās "riska grupas", kuras šādi parapsiholoģiski eksperimen­ti interesē visai savtīgu interešu dēļ. Vienkāršības labad visu šo interesentu masu iedalīsim četrās pamatgrupās, proti — "pētniekos", "jūtīgajos", "pragmatiķos" un "meklētājos".

Katra atšķiras no citām ar savu dominējošo "garīgo inte­rešu" motīvu.

Ceturtā grupa apvieno visus pirmo trīs grupu pamatmotīvus.



PĒTNIEKI

Šie ļaudis par "dīvainām parādībām" interesējas galve­nokārt aiz tīras zinātkāres. Visbiežāk viņos šī interese rodas, lasot Austrumu filosofu darbus, dažādu psihotehniku ap­rakstus. Viņi tiecas "izskaidrot pasauli", padarīt to saprota­mu racionālā veidā. Iracionālo viņi tiecas racionalizēt, ob- jektivizēt. Šī tipa cilvēkiem patīk nodarboties ar astroloģiju, astrobioloģiju, numeroloģiju, izstrādāt dažādas teorijas.



JŪTĪGIE

Šos cilvēkus varētu dēvēt arī par "mākslinieku tipu". Viņu galvenais mērķis ir radīt jaunu izteiksmes valodu savu jūtu, emociju, garīgo noskaņojumu aprakstam. Viņi mīl jūs­mot, aizrauties. Parasti meklē Guru, Skolotāju, Praviešus utt., jo izjūt tieksmi pēc atbalsta, palīdzības. Racionālā un "bezjūtīgā" apkārtne viņus nomāc, liekas neinteresanta, tā­pēc tie cenšas rast sev "garīgu patvērumu", kur būtu ērti un silti. Mīl daudz spriedelēt par Karmu, teosofiju, Egrego- riem, Hierarhijām, Labā un Ļaunā principiem. Visbiežāk dod priekšroku transcendentālajai meditācijai, Dzīvajai Ēti­kai, eksotiskām sektām. Aizraujas ar savu redzējumu zīmē­šanu, aprakstiem utt.



PRAGMATIĶI

Viņu interesi par okultismu nosaka tas apstāklis, ka viņi nav spējuši gūt panākumus "parastajā" darbā un personīga­jā dzīvē. Šie ļaudis parasti ir ambiciozi, nereti ir pārāk aug­stās domās par sevi, cenšas uzspiest citiem savu viedokli. Iā kā viņi panākumus sabiedrībā nav spējuši gūt tradicionā­lā veidā, tad visas cerības saista ar okultajām metodēm. Vi­ņus interesē pielietojamas lietas — ekstrasensorika, kaujas mākslas, praktiskā maģija. Retāk — mīl tēlot Guru un Garī­gos Skolotājus.



Un visbeidzot, ceturtā grupa — MEKLĒTĀJI

Viņus vada vēlme iepazīt pašiem sevi, izmainīt sevi un savu iekšējo pasauli. Parasti iesākumā viņos samanāmas arī triju iepriekšminēto grupu iezīmes. Tomēr savā attīstības procesā šie cilvēki atmet sākotnējās egoistiskās motivācijas. Viņi nepieķeras kādiem īpašiem okultisma novirzieniem vai sektām. Viņiem ir svarīgs pats Ceļš, nevis paranormālās spējas, ko šajā Ceļā varētu apgūt. Ar laiku viņi tiešām var iegūt kādas neparastas spējas, tomēr tas nav viņu mērķis. Salīdzinot ar trim iepriekšminētajām grupām, šī grupa ir vismazskaitlīgākā, tās pārstāvji sastopami reti, turklāt vi­ņiem nepiemīt tieksme pulcēties sektās un spiritistu pulci­ņos. Šie cilvēki netiecas pēc plašas popularitātes, tāpēc viņus var vienkārši nepamanīt.



Nu, vai atpazināt sevi kādā no šīm grupām?

Kas parasti rada cilvēkā interesi par mistiku? Visbie­žāk — dzīves nesakārtotība. Vilšanās, neveiksmes personī­gajā dzīvē, darbā liek uzdot sev jautājumu: kāda gan tam visam jēga? Bieži vien cilvēki domā, ka, nodarbojoties ar ezotēriku, viņi atradīs veidu, kā ātri un ar minimālu piepūli atrisināt savas psiholoģiskās vai materiālās problēmas. Tādē­jādi viņi rada sev jaunu iluzoru pasauli, kas var būt tikpat graujoša un pazudinoša kā narkotikas.

Šādi cilvēki patiesas ezotēriskās zināšanas apgūst ļoti smagi un lēni. Bet kāpēc gan neviens no viņiem nepapūlas uzdot sev jautājumu: kāpēc vispār tādas zināšanas kādam būtu jāiegūst? Vairums šo "citu dimensiju meklētāju" neiz­ceļas ne ar darba mīlestību, ne kārtīgumu. Bet tieši pateico­ties šīm rakstura īpašībām, var sasniegt panākumus jebkurā dzīves jomā, un okultisms šajā ziņā nav izņēmums. Lai gūtu sekmes parapsiholoģijā, cilvēkam jāprot gūt sekmes arī citās viņu interesējošās dzīves jomās. Tāpēc jāsāk ar it kā sīkām un nenozīmīgām lietām, piemēram, jāatbrīvojas no kaitī­giem ieradumiem — smēķēšanas, darba kavēšanas u.c., ne­maz nerunājot par tik nopietniem atkarības veidiem kā al­koholisms vai narkomānija.


Rūta Kalniņa
Kā kļūt par ekstrasensu

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru