Šis un tas par svecēm


Rietumu valstīs elkdievība praktiski sen vairs nepastāv. Taču interesanti, ka baznīcas lielākoties uzceltas svētvietās, kuras par tādām uzskatījuši elku pielūdzēji. Tiesa, tur tagad nekurina ugunskurus, bet visur dedzina sveces, arī rituālos var saskatīt pietiekami daudz līdzības ar senajām izdarībām. Par to sevišķi spilgti liecina pareizticīgo baznīca. 

Akustikas speciālisti pierādījuši, ka baznīcas zvana skaņas uz cilvēku iedarbojas nomierinoši un tonizējoši. Nav divu vienādu zvanu, bet visi kopā tie attīra cilvēka domas un dvēseli. 


Tāpat nav divu sveču, kas degtu vienādi, kaut arī tās bieži izgatavotas vienā un tai pašā rūpnīcā, no vieniem un tiem pašiem materiāliem, pēc vienas un tās pašas tehnoloģijas. 

Tas notiek tāpēc, ka cilvēks, kurš iededzina sveci, arī ir enerģētisks objekts. Svece — sevišķi, ja tā ir no dabīgā bišu vaska — uzņem cilvēka roku enerģiju. Pilnīgi dabiski, ka tur, kur iegulst negatīvais lādiņš, vasks uguns ietekmē neizgaro, bet nopil. Izskatās, ka svece raud. Ja cilvēks ir nāvīgi slims, viņa roku dedzinātā svece ātri dziest — tur nelīdz vairākkārtēja aizdegšana. Dažu iedegtās sveces sprakšķ. Šie cilvēki savu dzīvi iznieko, ir pārāk neapdomīgi. Ja svece stipri kūp un izdalās tumši dūmi, «sadeg» «ļaunas acs» uzraidītā slimība. Ja degot vaska pilieni izveido ķēmīgas figūriņas, tas būs kaitējums: turklāt, uzmanīgi ieskatoties tajās, iespējams atpazīt cilvēku, kurš vēlējis šo «iznīcināšanas programmu». 

Varbūt sveci «izprast» palīdzēs arī šīs ziņas: 


  • Nelieli notecējumi ar sacietējušiem pilieniem — asas sāpes, neliels iekaisums, nelīdzsvarota vielmaiņa, psihomotoriskā saslimšana, neiroze, bailes; 
  • Neliels «uzaugums» piliena veidolā —depresijas izraisītās saslimšanas, kuņģa kaites; 
  • Notecējušais vasks veido prāvas figūriņas — lāsts, svarīgu dzīvības procesu traucējumi, saindēšanās ar medikamentiem, orgānu sairšanas process, hroniskas slimības; 
  • Ķēmīgi notecējumi ar lāstekām — fibromiomas, čūlas, metastāzes. 

Tie ir mani secinājumi no personīgās pieredzes. Taču esmu pārliecināts, ka sveces var degt arī pilnīgi citādi — pavērojiet un izdariet savus secinājumus, jo tas ir ļoti individuāls process, tāpat kā cilvēka enerģētika. 



Gribu ieteikt, kā degošu sveci var izmantot pašpalīdzībai. 

Lai noņemtu kaitējumu, vaska svece jāiededzina pie tās svētbildes (pareizticīgo baznīcā tas ir parasts), kura šķiet dvēseliski vistuvākā, garīgi visatbilstošākā. Jānoliek svece un no sirds jālūdz piedošana visiem tuvajiem, pazīstamajiem un svešajiem, kuriem darbībā vai domās, tīšām vai netīšām jelkad ir nodarīts pāri. Pēc brīža liesma nomierināsies, svece pārstās «raudāt». 

Protams, vislabāk to darīt baznīcā, jo tās interjers, atmosfēra un enerģētika veicina cilvēka atveseļošanos, taču arī mājās katram var būt savs svēts stūrītis, sava iemīļotā svētbilde, kur laiku pa laikam gribas šķīstīt dvēseli, attīrīties no sārņiem.

(c) Igors Matvejevs

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru