Gaišredzība jeb mediālā redze




Gaišredzība jeb mediālā redze ir visdetalizētākā un simboliskākā no visām pārjutekliskajām maņām. Ir divi tās veidi: spēja redzēt auras un vizuālus attēlus. Pirmais ļauj iegūt ikviena cilvēka "personības rentgenattēlu", kas atspoguļo viņa patiesās domas, jūtas un emocionālo stāvokli. Otrais - ieraudzīt abstraktus tēlus (simbolus, krāsas), konkrētu vizuālu informāciju (skaitļus, vārdus) vai ainas, kas var atspoguļot nākotnes, pagātnes vai tagadnes notikumus. Šie tēli un ainavas var būt acumirklīgi un neskaidri: uzplaiksnīja-pazuda. Taču tos nevajag ignorēt, lai cik nejauši un nesakarīgi šķistu. Un, tos tulkojot, vienmēr koncentrējieties uz sajūtu, kas tevi pārņem pirmajās piecās desmit sekundēs.


UZTVERES ZONA
Atrodas trešās acs zonā. Precīzāk-1,25 cm virs uzacīm. Dažās reliģijās - kā hinduismā - šī vieta tiek īpaši iezīmēta, un daudzas meditācijas skolas māca tieši tur koncentrēt vizualizācijas. Mēs trešās acs atrašanās vietu varam apjaust, aizverot acis: sajutīsim, ka mūsu iekšējais redzes fokuss pats no sevis pārvietojas nedaudz uz augšu un centrējas.
Šī redze mums piemīt arī tad, ja acis ir atvērtas, taču tad to lielākoties aizēno fiziskās redzes iespaidi. Labākais veids, kā to attīstīt, ir apzināta fokusēšanās trešās acs apvidū-vispirms aizvērtām un tad-vaļējām acīm.


KĀ VINGRINĀT
Uzraksti uz lapiņām piecu tev pazīstamu cilvēku vārdus. Apsēdies un atslābinies. Aizver acis un fokusējies uz trešās acs punktu. "Aplūko" šos cilvēkus vienu pēc otra. Pieraksti visu, kas ar viņiem saistās - tās var būt sajūtas, krāsas, simboli, konkrēti tēli vai ainas. Pēc tam mēģini analizēt radušos iespaidus: ko tev tie izsaka par šo personu? Cik precīzi tev tie šķiet? 
Nākamais solis, attīstot šo tehniku: apgriez šīs lapiņas otrādi, sajauc un sanumurē.  Ņem katru no tām, aplūko ar mediālo redzi, pieraksti visu, ko ieraugi, pēc tam izlasi uz lapiņām rakstītos vārdus un pārliecinies, cik precīzi tavi gaišredzīgie iespaidi atbilst konkrētajam cilvēkam. Vari arī sazināties ar viņu un noskaidrot, vai tie atspoguļojuši viņa tā brīža noskaņojumu, situāciju vai domas.
Cita metode. Tu vari īsā ikrīta meditācijā mēģināt "ieraudzīt" gaidāmās dienas tēlu, krāsu jeb simbolu- teiksim, tā varētu būt zivs vai auļojošs zirgs: violetā krāsa, kalns vai gluds ūdens spogulis. Vakarā salīdzini šo iespaidu ar piedzīvoto. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru