Daži vienkārši sapņu simboli

SAPŅU SIMBOLS UN TULKOJUMS: 


Automobilis - Jūs 
Bērna dzimšana - Jauna projekta sākšana 
Bērna zaudēšana - Jūsu projekts var izrādīties dzīvotnespējīgs 
Birojs - smags darbs, problēmu risināšana 
Ceļš - jūsu dzīve 

Cietums - Ierobežojums 
Došanās augšup - Darīšanas ar ārpasauli 
Došanās lejup - Darīšanas ar iekšējām lietām 
Dūmi, tvaiks - Neskaidrība dusmu dēļ 
Durvju vai loga atvēršana - Atvēršanās jaunai pieredzei 
Jūs esat kails - Ievainojamība 
Jūs tiekat vajāts - Bažas 
Jūsu izkārnījumi - Naudas pelnīšana, pārticība 
Krišana - Bailes, kontroles zaudēšana 
Lidošana - Brīvība, labsajūta 
Ļaužu pūlis - Nepieciešamība veikt izvēli 
Miršana - Pārvērtība, sākšana no jauna 
Nams vai ēka - Jūsu dzīve vai ķermenis 
Neiešana pa durvīm - Nesastapšanās ar sarežģījumiem 
Netīras vannas istabas - Noņemšanās ar citu sataisītām nepatikšanām 
Pussagrauta istaba - Kaut kam jāpievērš uzmanība 
Sajaukta istaba - Sarežģījumi 
Skola - Kaut kā jauna iemācīšanās 
Slimnīca - Situācija, kas jālabo 
Tumša istaba - Pagaidām nav nekādas atbildes 
Viesnīca - Pagaidu pārcelšanās 
Virpulviesuļi - Nenovēršamas, īslaicīgas briesmas 
Vulkāni - Dusmas 
Zobu zaudēšana - Kaut kas, saistīts ar pašcieņu 

Ļauni sapņi 

Nav obligāti jāpamostas aukstos sviedros, lai zinātu, ka esat redzējis ļaunu sapni. Taču, ja tā notiek, varat uzskatīt, ka jums paveicies, jo sapņi nereti ir veids, kā risināt sarežģījumus un atbrīvoties no bailēm, un tas ir daudz patīkamāk, nekā piedzīvot visu īstenībā. 

Bieži vien cilvēks sapņos pārdzīvo savas raizes un bailes (krišana, skriešana, vajāšana, slimības, ierašanās sanāksmē nesagatavotam). Šie sapņi var nebūt patīkami, taču tie ir ļoti veselīgi, tie attīra no jūtām, ar kurām grūti tikt galā ikdienā. Lai izprastu jaunos sapņus, ieskatieties sapņu simbolu sarakstā. Ja vēlaties iet tālāk, es ieteiktu Kārla Gustava Junga darbus. Viņš ir pārtulkojis daudzus simbolus un līdzīgi Zigmundam Freidam izmantoja sapņus, lai labāk izprastu cilvēka psihi. 

Kā izmantot sapņu tēlus 

Visādam gadījumam, neuztveriet sapņus pārāk tieši. Pat ja sapnī ierodas jūsu mīļā, dārgā vecmāmuļa ar pareģojumiem (tas tiešām var gadīties), neuztveriet tos pārāk nopietni. Ļoti iespējams, ka pārpratīsiet pat viņas labi domātās vēstis. 
Es jau teicu, ka sapņošana psihiskam ieskatam ir pavisam vienkārša. Pirms gulētiešanas vajag tikai palūgt sapni par noteiktu tematu. 

Neuztveriet sapņus burtiski! 

Gultā, izslēguši gaismu, skaļi pasakiet: „Šonakt es vēlos redzēt sapni, kā panākt paaugstināšanu amatā, un es gribu šo sapni atcerēties." 
vai 
„Šonakt es vēlētos sapņot, vai darījums ar _______ izdosies, un es gribu šo sapni atcerēties." 
vai 
„Šonakt es vēlos redzēt sapni par jaunu karjeru un gribu šo sapni atcerēties, un ari gribētu, lai pēc tam to varētu viegli iztulkot." 

Lūk, tā: vienkārši palūdziet tajā naktī sapni par jūs interesējošu tematu un palūdziet, lai pēc tam varētu sapni atcerēties. Ja vēlaties izmēģināt, vai visu nevar padarīt pavisam vienkāršu, palūdziet, lai sapni varētu viegli iztulkot. 

Psihiskais spēks sapnī darbojas citādi nekā fiziskajā realitātē. Jūs vairs neesat tik ierobežots. Jūs varat iziet caur sienu (pārvarēt šķēršļus), tikties ar briesmoņiem (skatīt vaigā briesmas) un citplanētiešiem (pierast pie jauniem cilvēkiem), pat tikt nogalināts un atdzīvoties (piedzīvot pārvērtības). Ja sapni kļūst pavisam dīvaini, neuztraucieties, jums taču ir darīšana ar pavisam citu pasauli, ar pasauli, kas ir daudz drošāka par reālo. 

Svarīgi ir atcerēties ne tikai sapņa simbolus, bet arī izjūtas sapņa laikā. Vai jūs bijāt dusmīgs, bēdīgs, nobijies, laimīgs vai piesardzīgs? Svarīgi tulkot sapņus, ņemot vērā emocionālo informāciju, lai saprastu, ko simboli nozīmē. Pierakstiet sapņus, lai sekotu savam progresam. 

Piemēram, mana kliente Elisa, sākot strādāt jaunā darbā, palūdza sapni par jauno priekšnieku un par to, vai viņa spēs labi ar viņu sadzīvot. Sapnī parādījās suns, kas visur viņai sekoja. Suns bija „mīļš", taču no tā nekādi nevarēja tikt vaļā. Pamodusies Elisa saprata, ka, spriežot pēc sapņa, jaunajam priekšniekam pārāk patiks visu turēt savās rokās, tomēr viņš būs uzticams un draudzīgs. Ja suns būtu bijis nejauks vai rādījis zobus, sapnis būtu nozīmējis pavisam kaut ko citu. 

Nebrīnieties, ja daudzi sapņi ir kaut kādā ziņā negatīvi. Mums ir vieglāk pārdzīvot sarežģījumus un saņemt brīdinājumus par tiem sapnī, nevis sastapties ar tiem reālajā dzīvē - un zemapziņa to labi saprot. 

Ja redzat sapni, kas jūs tiešām uztrauc un ko jums grūti „sagremot", atgriezieties tajā un izmainiet to. Šī darbība līdzinās meditācijai, to dara klusībā ar aizvērtām acīm, lai varētu atsaukt sapni. Tādā veidā iespējams to attīstīt, izmainīt savu reakciju vai meklēt vēl citus simbolus, lai noskaidrotu sapņa jēgu. 
Ja vēlaties atgriezties sapnī, pacentieties to darīt kopā ar draugu vai partneri, kas klausītos jūsos. Viņš vai viņa var darboties kā pavadonis un uzdot jautājumus, lai jūs varētu izpildīt to, ko esat iecerējis. 
Šajā gadījumā izmantojiet savu aizvien pieaugošo spēju būt mierīgam. Lai ieslīgtu mierā, jums tikai jāaizver acis un jānomierina elpa. Trešajā acī atsauciet savu sapni un, skatoties to, balsī aprakstiet. Atstāstiet sapni tagadnes formā, it kā viss notiku šajā mirklī. 

Minēšu kādu piemēru. Manai klientei Annai bija sarežģījumi darbā, un viņa palūdza mani būt par pavadoni sapnī. Sapnis bija šāds: „Es dodos lejup pa kāpnēm kādā tumšā un baisā vietā. Atveru durvis un kādā tumšā istabā izdzirdu vaidus un raudas. Esmu nobijusies ... raudas nerimstas. Nezinu, ko lai dara ... tad es pamostos." 

Ar manu palīdzību viņa atgriezās sapnī, lai iegūtu vairāk informācijas un pacenstos atsvabināties no bailēm un nelaimes sajūtas. 

„Es nezinu, ko lai dara ... Esmu nobijusies, tāpēc pastiepju roku un sataustu pie sienas slēdzi. Ieslēdzu gaismu un redzu māti, kas raud pie slima bērna. Jūtu, ka man viņiem jāpalīdz. Uzvedu viņu augšā pa kāpnēm uz labāku istabu. Viss ir kārtībā." 

Laikā, kad Anna redzēja šo sapni, viņai bija nesaskaņas ar priekšnieci. Sapņa vēstījumu Anna iztulkoja kā risinājuma meklēšanu sevī (došanās lejup pa kāpnēm) un sevis apgaismošanu (gaismas ieslēgšana), kas ir ceļi uz prāta nomierināšanu. Nākamajā sapnī, vairs nejuzdamās bezpalīdzīga un nobijusies, viņa lūdza parādīt risinājumu šiem sarežģījumiem. 

Arī jūs ar sapņa palīdzību varat atvieglot kādu problēmu vai pat kaut ko uzsākt, lai nonāktu pie psihiska atrisinājuma, - taču pirmais uzdevums ir sapni atcerēties! Mēģiniet pierakstīt sapņus, kas atstājuši uz jums iespaidu, un, ļoti iespējams, tiem visiem atradīsiet kopīgu tematu. 

Tomēr labākie sapņu tulki ir psihoterapeiti, tāpēc, ja jums patiesi ir jautājumi, kas jāatrisina, vai jūs vienkārši vēlaties uzzināt kaut ko vairāk par sapņu tulkošanu, apkopojiet savus sapņus un dodieties pie profesionāļa.

(c) Berija Dolnika

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru