Kā ieiet radošajā apzinātajā sapnī?


Pastāv divas galvenās pieejas sapņu radošo iespēju izmantošanai. Viena no tām ir atbildes meklējumi uz savu jautājumu apzinātā sapņa laikā. Otra ir sapņa noskaņošana uz vajadzīgo tēmu savienojumā ar uzstādījumu apzināties sevi miegā. Apzinātība, kaut arī tā nav obligāta daiļradei, dod svarīgas priekšrocības. Iemācoties regulāri redzēt apzinātus sapņus, jūs varat redzēt radošu sapni, kad vien vēlaties, vienkārši iepriekš sakoncentrējoties uz mēģinājumiem un centieniem atrast atbildi uz savu jautājumu vai radīt kaut ko jaunu. Mēģinot izsaukt noteiktas tēmas sapnī, jūs, pateicoties apzinātībai, iegūstat papildus darbību brīvību. Jūs varat plānot sapni, kurā paredzat apmeklēt ekspertu sakarā ar savu jautājumu vai nonākt noteiktos apstākļos. Vai, saskaroties ar jaunām problēmām, izmēģināt jaunu saskarsmes veidu. 


Pateicoties apzinātajam stāvoklim jūs precīzi zināt, kādēļ esat šeit nokļuvis: lai uzdotu Einšteinam jautājumu par fiziku; lai noskaidrotu, vai var dzīvot Sanfrancisko; lai pameklētu bibliotēkā sižetu savam stāstam vai lai izstrādātu ciešamāku attieksmi pret saviem bērniem. Neapzinātā stāvoklī jūs varat aizmirst, ko nolikāt sev par mērķi. 

Vēl viena apzinātā sapņa īpatnība pastāv tajā, ka jūs atceraties par nepieciešamību saglabāt sapni savā atmiņā pēc atmošanās. Parasti sapnis, kas jums ir pat ļoti nozīmīgs, vienmēr var tikt aizmirsts. Nākamais vingrinājums palīdz pamosties brīdī, kad apzinātā radošā sapņa rezultāti atmiņā vēl ir svaigi. 



VINGRINĀJUMS: UZDEVUMU RISINĀŠANA APZINĀTAJĀ SAPNĪ 

1. Noformulējiet savu jautājumu. Pirms sapņa nosakiet problēmu, kuras risināšana pieprasa radošu pieeju. Noformulējiet to kā vienu vienīgu jautājumu. Piemēram: "Kur man vajadzētu ieguldīt naudu?", vai "Kādu tematu man izvēlēties savam nākamajam stāstam?", vai "Kā man iepazīties ar interesantiem cilvēkiem?". Atrodot vajadzīgo jautājumu, pierakstiet to un iegaumējiet. 
2. Noskaņojiet sapni uz savu problēmu. Izmantojiet tīšā apzinātā sapņa tehniku, lai izsauktu jums nepieciešamo sapni. 
3. Izmantojot apzināto sapni, saņemiet atbildi uz savu jautājumu. Apzinoties sevi sapnī, uzdodiet jautājumu un meklējiet uz to atbildi. Pat ja jūs esat nokļuvuši situācijā, kas nav saistīta tieši ar jūsu problēmu, jūs vienalga varat atrast atbildi. Var izsaukt cilvēka tēlu vai jums nepieciešamās vietas, vai arī pameklēt atbildi, neko nemainot. 
Derīgi ir pavaicāt sapnī citiem cilvēkiem, īpaši, ja viņi, jūsuprāt, zina atbildi uz jautājumu. Tā, mēģinot atrisināt jebkādu fizisku problēmu, nebūtu slikti uzdot jautājumu, teiksim, Albertam Einšteinam. Ja jums ir vajadzīgs tikai autoritatīvs padomnieks, pamēģiniet izmantot izvēršanas tehniku, lai nonāktu jaunā situācijā. Vai vienkārši izpētiet pasauli, kurā jūs esat nonācis, saglabājot atmiņā savu jautājumu un uzmanīgi vērojot zīmes, kas spēj atvest pie atbildes. Atcerieties, ka neapzinātā līmenī jūs zināt daudz vairāk, nekā varat iedomāties; šo zināšanu starpā var būt arī jūsu problēmas atrisinājums. 
4. Saņemot atbildi, neaizmirstiet pamosties un atcerēties savu sapni. Saņemot jūs apmierinošu atbildi, ar vienas no aprakstīto metožu (vai jūsu personīgās) palīdzību izvediet sevi no miega stāvokļa. Uzreiz pierakstiet, vismaz to sapņa daļu, kas satur atbildi. Pierakstiet sapni, pat ja, jūsu skatījumā, tas nav devis atbildi uz nosprausto jautājumu, jo bilde sāka izplūst. Pēc tam var noskaidroties, ka atbilde bija maskēta, un jūs to uzreiz neesat atklājuši.

(c) www.reikinet.lv 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru