Sapņi, kas vēstī par slimību


Cilvēkus izsenis interesējuši sapņi un to simboliskie vēstījumi. Vai sapnis būtu uztverams par liktens zīmi, bet varbūt tas ir vienīgi spilgtas iztēles rezultāts? 

Jāsaka, ka vienota uzskata nepastāv. Daudzi ezotēriķi uzskata, ka miega laikā cilvēka dvēsele "pieslēdzas” visaptverošam informatīvajam laukam, kas satur informāciju par pagātni, tagadni un nākotni. Saskaņā ar šo teoriju cilvēka dvēsele "pieslēdzas” tam un tēlu veidā gūst informāciju par pagātnes vai nākotnes notikumiem. 

Psihologi uzskata savādāk. Viņuprāt sapnis ir smadzeņu psihiskās aktivitātes turpināšanās, kad smadzenes atrodas relaksācijas stāvoklī. Sapņu laikā cilvēks izdzīvo savas slēptākās vēlmes, bailes un atbrīvojas no tām. Vairums gan psihologu atzīst, ka sapņu saturs atkarīgs no vispārējā veselības stāvokļa. Tiek uzskatīts, ka sapņu laikā smadzenes var saņemt savdabīgus signālus tēlu veidā par slimībām to sākumu stadijā. 

Slimību var "ieraudzīt” sapnī 

Klasiskā medicīna šobrīd gripu spēj prognozēt 1 – 2 dienas pirms simptomu parādīšanās, plaušu karsoni 3 – 5 dienas agrāk, kuņģa čūlu divas – trīs nedēļas agrāk. Cilvēks vēl neizjūt slimību simptomus, bet ar laboratorisku izmeklējumu palīdzību iespējams jau konstatēt saslimšanu. 

Slimību diagnozes pēc sapņu satura ārsti centušies uzstādīt visos laikos. 2.gadsimtā romiešu ārsts Galēns aprakstīja gadījumu, kad kāds no pacientiem nosapņojis, ka viņa kāja kļūst līdzīga akmenim. Pēc nedēļas pacientam kāja kļuvusi paralizēta. 

19.gadsimtā franču profesors Žans Lermits aprakstījis gadījumu, kad kādu vīrieti sapnī sakodusi čūska. Pēc pāris dienām tai pašā vietā izveidojusies čūla, kuru nācies ārstēt. 

Savukārt 20.gadsimta sākumā krievu profesors Iļja Ivanovs apzinājis gadījumu, kad pacientei vairākas naktis pēc kārtas sapnī ērglis knābājis aknas. Ārsti vēlāk pacientei uzstādīja diagnozi – hronisks hepatīts. 

Sapņi un iespējamās slimības: 


  • Problēmas ar sirdi. Varat sapņot, ka esat nogāzta gar zemi, kāds stipri iesitis pa krūtīm. Par sirds slimībām var liecināt bieži murgi ar strauju un pēkšņu pamošanos. 

  • Problēmas ar plaušām. Sapņojat, ka esat iestrēgusi šaurā ejā, nespējat elpot. Arī sapnis ar slīkšanas un smakšanas elementiem var vēstīt, ka nepieciešams doties pie ārsta, lai pārbaudītu savu veselības stāvokli. 

  • Problēmas ar asinsriti. Šādi sapņi lielākoties būs saistīti ar rokām un kājām. Problēmas ar kājām – staigāšana ar basām kājām vai saplēstiem apaviem. Problēmas ar rokām – nosaluši, deformējušies pirksti sapnī. 

  • Problēmas ar mugurkaulu. Sapņa laikā centīsieties pārbīdīt ļoti smagus priekšmetus. Centīsieties uz muguras aiznest smagu priekšmetu. 

  • Ja tuvojas iesnas, tad varat sapņot, ka peldaties ledus aukstā ūdenī, drebinaties no aukstuma, atrodaties kaila nemīlīgā un drēgnā telpā (vidē). 

  • Uz angīnu sapņa laikā var norādīt dažādas nepatikšanas ar kaklu. 

  • Ja tuvojas gripa, tad sapņa laikā kāds var mēģināt iesist pa galvu vai uzlikt uz tās kādu neizprotamu cepuri, lakatu. 

  • Jāatzīmē gan, ka katram cilvēkam var būt sava un īpatnēja sapņu simbolika, kas brīdinās par tuvojošos slimību. 


Pret sapņiem nevajadzētu izturēties vieglprātīgi. Aptauja liecina, ka 56% amerikāņu ir pārliecināti, ka sapņi uzskatāmi par atslēgu, kas var atdarīt zemapziņas dzīles. Līdzīgi uzskata 74% indiešu un 65% dievidkorejiešu. 

Daži no cilvēkiem spēj nosapņot arī pravietiskus sapņus. Pētniekiem izdevies noskaidrot, ka pastāv zināma cilvēku kategorija, kas tos redz biežāk par pārējiem. Tiesa gan 80% pravietisko sapņu ir ar samērā negatīvu saturu. Vairums to vēstī par tuvinieku nāvi, pasaules līderu slepkavībām, katastrofām. Eksperimentāli pierādīts, ka pravietiska satura sapņus spēj redzēt neliels skaits cilvēku. Kā likums viņi ir emocionāli ļoti jutīgi. Parastam cilvēkam varbūtība nosapņot pravietisku sapni ir 1: 22 000. Tomēr, ja vēlaties būt veseli un mundri, tad savos sapņos tomēr der iedziļināties.


(c) www.reikinet.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru